Skapa walk-in-closeten i dina drömmar - On a budget | Reforma Sthlm
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Skapa walk-in-closeten i dina drömmar - On a budget

Skapa walk-in-closeten i dina drömmar - On a budget | Reforma Sthlm

Att en lyxig, rymlig garderob där man på ett snyggt och praktiskt sätt kan förvara sina kläder, skor och accessoarer är en dröm för många är ingen nyhet. Men att det däremot inte behöver kosta en förmögenhet att skapa en kanske är. Det viktigaste är att garderoben passar dina personliga behov men det finns några enkla knep för hur du kan skapa en lyxig känsla i din garderob utan att bli helt ruinerad. Här är Reformas topp tips för hur du kan inreda din walk-in-closet till din drömgarderob - On a budget.

Visa upp favoriterna med öppen förvaring

Mycket av förvaringen i en garderob är praktiskt att hålla stängd. Det är på så sätt enklare att behålla den clean och man kan gömma undan sitt lilla kaos som vare sig man vill erkänna det eller inte uppstår förr eller senare. Däremot kan en liten del av förvaringen bestå av öppna hyllor för att framhäva sina favoritskor eller den nyinköpta väskan. Om du vill satsa på en industrialistisk stil i din garderob så är hyllan ‘Fari’ från House Doctor en mycket praktisk förvaringslösning. Den har nämligen tre justerbara hyllplan så att du kan anpassa den efter vad du vill placera på front row. Kanske är du ingen sko- eller väskperson och det är istället klädesplagg som du vill visa upp i din öppna förvaring? Klädhängaren ‘Large’ från Trademark Living är minimalistisk och modern med sina rena linjer, perfekt för att låta dina statementplagg vara i centrum.

Lyxigt med en härlig matta i garderoben

Ett av de bästa sätten att ta en garderob från att bara vara en garderob till att bli en walk-in-closet där man vill spendera tid är att lägga in en härlig matta. Kanske är en heltäckningsmatta drömmen men eftersom att vi ger tips till dig som vill skapa din drömgarderob on a budget så vill vi visa att det finns många budgetvänliga mattor som kan skapa samma lyxiga intryck. För en riktigt fluffig känsla finns mattorna ‘Cloudy’ och ‘Fluffy Dream’. Den sista finns dessutom i tre olika storlekar så att du kan anpassa efter storleken på din garderob. Letar du efter ett mer elegant alternativ så är mattan ‘Rugged’ från Dutchbone helt rätt. ‘Rugged’ har både kort lugg och skiftar i olika nyanser av beige vilket gör den enkel att hålla ren och fräsch. Kanske är det mer den organiska stilen som du vill gå för? Då kommer jutemattan ‘Glossy Sand’ att passa perfekt!

Med en plats att slå sig ner kan du njuta av din garderob ännu mer

På nästan alla inspirationsbilder som man hittar om man söker efter garderobsinspo på Pinterest så finns det någon form att sittmöbel där man bara kan njuta av sin garderob. Man riktigt ser framför sig hur man gör sig redo för kvällen med ett glas bubbel sittandes på sin puff som är placerad i centrum av walk-in-closeten. Inne på Reforma har vi ett brett utbud av sittpuffar i alla möjliga storlekar och stilar som kommer att förhöja upplevelsen av din garderob. Se till exempel ‘Casablanca’ som är en kubformad sittpuff i ett otroligt härligt material eller ‘Round’ som kommer att komplettera den organiska stilen på ett fantastiskt sätt. ‘Wind’ från Broste Copenhagen finns i flera olika färger och har en slät sittyta där du kan lägga fram och förbereda kvällens outfit. Har du lyxen att ha en garderob som är stor nog att rymma en dagbädd så tycker vi helt klart att det är vad du borde satsa på. Du kan se alla Reformas dagbäddar HÄR.


Skapa det lilla extra med dekorativ förvaring till smycken och accessoarer

Genom att förvara småprylar såsom ringar, nagellack eller smink i transparenta förvaringsboxar så kan man enkelt se över vad man har och får direkt en överblick över var man har det som man söker efter. Förvaringsaskarna ‘Clear’ från Speedtsberg är både fina och praktiska med sina många fack och finns dessutom i två olika storlekar och utformningar. Kolla även in detta smyckesstället från Madam Stoltz eller Nordstjernes alla vackra burkar av marmor som finns i flera olika färger och storlekar. Tänk även på att andra dekorationer såsom ljus, blommor och kuddar kommer att vara det som verkligen skapar det där lilla extra och som kommer att göra garderoben personlig efter din smak och stil.

Belysningen i garderoben är a och o

I sin garderob vill man enkelt kunna orientera sig bland sina kläder och accessoarer, speciellt om man är bekant med den så kallade morgonstressen. Det är därför oerhört viktigt med bra belysning som gör det lätt att se över vad man har. Ett tips är att både ha en bra taklampa, gärna som är justerbar i styrka så att man båda kan få en stark belysning men också kan skapa en mysig stämning, kombinerat med punktbelsyningar som på ett snyggt sätt lyser upp garderobens höjdpunkter. ‘Swan’ från globen lighting ger dig det bästa av två världar. Denna lampa är en spotskena i en neutral design som ger dig möjlighet att ställa lamporna beroende på var du vill fokusera ljuset. Om du istället vill ha en något mer extravagant taklampa och punktbelysa med enskilda spottar så är ‘Sandy 1’ ett alternativ som hade gått hand i hand med de allra flesta taklampor på grund av dess stilrena design.

Oavsett vilken stil du vill ha i din garderob så är det viktigaste att på ett snyggt och personligt sätt få till en praktiskt lösning som matchar dina behov, om du känner att alla prylar har sin plats är det enkelt att hålla även en garderob fri från kaos. Genom att till exempel färgkoordinera din garderob gör du definitivt det lilla extra som kommer att få din walk-in-closet att stå ut i mängden, och ett sista tips - glöm inte helkroppsspegeln! En walk-in-closet är inte en walk-in-closet utan en helkroppsspegel. Hoppas att du fick lite inspiration till hur du kan inreda din garderob så att den både känns lyxig och praktisk på samma gång!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden QxCu4t:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!