Så stylar du själv inför visningen | Reforma Sthlm
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Styla hemmet inför visning


Så stylar du hemmet själv inför visningen

Är det dags att sälja din lägenhet eller ditt hus? Då vill man självklart visa upp sitt hem från dess bästa sida, men det är inte alltid som det är ekonomiskt hållbart att anlita en homestylingfirma för att ge lägenheten eller huset den lilla touchen av hemtrevlighet som ibland krävs för att göra succé på hemnet. Självklart kan man med ganska små och enkla medel, som dessutom är snällare för plånboken, göra lägenheten eller huset visningsredo helt på egen hand. Här listar vi våra bästa knep för hur du själv kan skapa både ett bildskönt hem och ett hem som känns sådär luftigt och härligt som gör att alla faller pladask på visningen.

Inred proportionerligt för just din lägenhet

Med fel inredning kan till och med en femrummare känns trång. Just inför en försäljning och visning vill man att även de minsta lägenheterna ska upplevas rymliga vilket ibland kan kännas som att man behöver trolla med knäna för att uppnå. Det är därför superviktigt att man ser till att inredningen är proportionerligt anpassad till just din lägenhets storlek och utformning. Rensa ut all överflödig möblering som mest är där för att skapa ett praktiskt hem. Kanske har nån vän eller familjemedlem en lite nättare soffa eller ett mindre matbord att låna ut till fotografering och visning? Om inte så skulle en rak soffa som till exempel ‘Retro’ från HK Living, som dessutom finns i både 2- och 3-sitsig, ge både ett hemtrevligt och nätt intryck.

Styla enligt den publik som kan tänkas komma på visningen

Bor du i en liten lägenhet så kommer din köpare mest troligt att vara en yngre person som kanske är i farten att köpa sin allra första lägenhet medans en större lägenhet eller hus troligtvis kommer att attrahera familjer med barn som behöver ett mer praktiskt boende. Försök att tänka dig in i hur just din köpare tänker och vad personen har för behov. De allra bästa visningarna är de där de potentiella köparna direkt kan se sig själva eller sin familj bo och leva. Scrolla igenom instagram och ser hur målgruppen för din försäljning har stylat sina hem.

Lite färg och spackel gör stor skillnad

Fräscha väggar gör stor skillnad på helhetsintrycket i lägenheten. Att spackla igen lite hål och fräscha upp färgen på väggarna behöver inte vara överdrivet dyrt eller ta allt för mycket tid men kan mycket väl vara avgörande för hur känslan i hemmet uppfattas. Det är också en sån sak som man inte behöver ta in professionell hjälp för att göra utan något som man ganska enkelt kan göra själv.

Rätt belysning på rätt plats

Speciellt om du ska sälja under de mörkare månaderna av året så kommer belysningen att vara avgörande för hur rummen uppfattas. Lampor är inte bara vackra inredningsdetaljer utan sätter stämningen för utrymmet. Undvik mörka hörn med golv- och bordslampor och se till att det finns en taklampa som kan ge bra ljus för att kunna visa upp lägenhetens eller rummets helhet, ett plus är om den är dimbar för att skapa mysstämning och känslan av att ‘här vill jag bo’. Kolla in Reformas belysningssortiment HÄR.

Satsa på ljusa textilier

Att genomgående satsa på ljusa textilier kommer att tillföra mycket till känslan av rymd i ditt hem som ska ut till försäljning. En stor, ljus matta är ett neutralt val för att passa hur de potentiella köparna har i åtanke att inreda rummet. Se alternativ som till exempel ‘Cozy Luxury’ eller ‘Pet’ från varumärket Dixie. Det gör dessutom att rummet både känns ombonat och luftigt på samma gång. Samma gäller för ljusa gardiner. Ett tips är att använda sig av ljusa och skira gardiner av linne som släpper igenom ett härligt ljusinsläpp och som gör att fönstrena känna öppna och stora. Inne på Reforma har vi ett stort utbud av alla former av textilier - Klicka HÄR för att ta dig till alla våra textilier.

Glöm inte det första intrycket - Hallen

Det är lätt hänt att fokuset för stylingen hamnar på vardagsrummet eller det stora sovrummet men man får inte glömma att hallen är det rum som blir det första intrycket för den potentiella köparens framtida hem. Se till att rensa hallen ordentligt så att den inte känns överfylld och är belamrad med kläder, skor och accessoarer. En spegel i hallen kommer att göra att den både känns större och luftigare än vad den faktiskt är, så om du inte har en i dagsläget kan det vara värt att överväga ett inköp inför visningen. Om du har plats för det så kommer en plats att slå sig ner på i hallen att ge att hemtrevligt första intryck. Beroende på ytan som finns så är både en pall, en fåtölj eller en dagbädd perfekt till hallen.

Highlighta det bästa med din lägenhet

Tänk igenom vad det var som du föll för med lägenheten eller huset när det va du som var spekulant och skulle avgöra om det var hemmet i dina drömmar. Kanske var det de vackra originalgolvet, utsikten eller ett riktigt snyggt kök. Se till att styla lägenheten med möbler och detaljer som framhäver det allra bästa och ge utrymme till favoriterna att skina. Det handlar trots allt om mycket pengar och vi alla vill känna att vi är helt sålda på läggan eller huset för att investera så stora summor. Få dom att förälska sig i din lägenhet så kommer buden att trilla in!

Stora dekorationer eller stilleben

På bild kan det vara svårt att fånga hur det egentligen känns eller ser ut i lägenheten eller huset jämfört med om man upplever det live. Ibland kan det komma att uppfattas mer plottrigt och rörigt på bilderna än vad det gör i verkligheten. Ett tips är därför att inreda med lite färre men större dekorationer för att undvika just att intrycket av rummet känns rörigt. Vill du däremot styla med mer dekorationer så rekommenderar vi att ställa dessa som i stilleben. Ska du till exempel dekorera en fönsterbräda så ställ ihop dekorationerna till en samlad och snygg enhet snarare än att sprida ut dom över hela ytan. Alla dekorationer från Reforma kan du hitta HÄR.

Lycka till med stylingen och försäljningen!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden cMDbGf:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!