Trendiga mattor till alla rum
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Trendiga mattor till alla rumDe hetaste materialen på mattor inför 2021

Inför det nya året kan vi urskilja nya trender inom kategorin mattor. Den gemensamma faktorn för de nyinkomna trenderna är att de tillverkas i naturnära och hållbara material. Nedan listar vi tre av de mest populära materialvalen för mattor inför det kommande året; mattor i återvunna material, jute och ull.


Mattor i återvunnet material

På Reforma erbjuder vi ett stort sortiment av mattor tillverkade i återvunnet material. Många av mattorna som vi erbjuder är tillverkade i återvunna PET-flaskor. Något så ocharmigt som gamla PET-flaskor kan sluta upp i vackra mattor som förgyller tillvaron i ditt hem. Hur coolt är inte det! Flaskorna omvandlas till en mjuk och slitstark tråd som skapar underbart mjuka och praktiska mattor. För att hitta mattor i återvunna material kan du kika efter de produkter som är märkta med taggen Responsible. Mattor med denna märkning är antingen helt och hållet, eller delvis, tillverkade i återvunnet material. Utöver att mattorna är tillverkade i återvunnet material så klimatkompenserar vi för att materialanvändning och elförbrukning under tillverkningen och transporten för våra mattor - precis som för alla andra produkter på Reforma.

Naturnära mattor i jute

Jute är ett trendigt och klassisk material som aldrig verkar gå ur tiden! Detta är förståeligt i och med att juste är ett tåligt och hållbart material, samtidigt som det är väldigt snyggt. Att ta med naturen in i hemmet är en trend som bara växer sig starkare in i 2021 och mattor i jute är ett jättebra sätt att anamma denna trend och ta med naturnära material in i hemmet. Jutemattor passar bra i alla hem och kan matchas med många olika stilar. Om du vill inreda minimalistisk, avskalat eller industriellt är jutemattor perfekt för att bryta av och skapa en ombonad känsla. Om du vill inreda med böljande textilier och färgglada pasteller är jute ett material som passar färgmässigt i många sammanhang och kan binda ihop flera toner på ett snyggt sätt.

Sköna ullmattor till hemmet i vinter

Även om vi längtar till våren och ljusare tider så är snötäcket och mörkret utanför dörren ett faktum. Därför är det viktigare än någonsin att skapa ett mysigt hem där vi spenderar mestadels av vår tid. Detta leder oss in på ytterligare ett trendigt material som vi ser mycket av just nu - ull. Ullmattor är både mjuka och snygga och bidrar till att skapa en härlig och ombonad känsla i hemmet. Dessa mattor passar perfekt att placera under vardagsrumsbordet eller varför inte i sovrummet för en härlig start på dagen. Ull kan på samma sätt som jute kombineras med många olika material och stilar och gör sig lika bra i alla sammanhang.

Bästsäljande varumärken inom kategorin mattor på Reforma

Reforma har länge erbjudit ett stort sortiment av mattor i varierande utföranden, färger och material. Sortimentet har varit mycket uppskattat och vi kan se att ni gillar några varumärken lite extra mycket inom kategorin mattor. Några av dessa är Classic Collection, House Doctor och vårt eget varumärke Reforma.


Mattor från Classic Collection

Classic Collection erjuder ett brett sortiment av mattor till alla rum. Här kan du hitta stora mjuka mattor till vardagsrummet, slitstarka och snygga dörrmattor samt designsäkra badrumsmattor. Varumärkets mattor är kända för den höga kvaliteten och det subtila mönstret som anas i mattorna. En av de bästsäljande mattorna från varumärket är dörrmattan i zebramönster. Denna handgjorda matta är tillverkad av återvunna PET-flaskor och ger en lyxig känsla till hallen. Du hittar alla mattor från Classic Collection här!

Mattor från House Doctor

Ett annat av våra mest omtyckta varumärken inom kategorin mattor är House Doctor. Varumärket erbjuder mestadels iögonfallande mattor som utgör viktigare spelare för helheten i rummet. Bland bästsäljarna finner vi den bohemiskt inspirerad mattan ‘Nubia’. Denna svart- och vitmönstrade bomullsmatta skapar en härlig atmosfär i rummet och bjuder in till avkoppling och nedvarvning. Denna matta kan med fördel matchas med metaller och trämöbler som bryter av. Du hittar alla mattor från House Doctor här!

Mattor från vårt eget varumärke Reforma

Nyligen lanserade vi på Reforma en egen serie inom kategorin mattor! Vi har tagit till oss av våra kunder önskemål och preferenser och tagit fram mattor för alla hem. Här har vi givetvis tänkt på hållbarheten och mattorna är därför uteslutande tillverkade i hållbara material. Detta har vi gjort helt utan att tumma på kvalitet och design! Mattorna är stilsäkra och högkvalitativa och en perfekt serie för dig som vill skapa liv i hemmets alla rum! Bland dessa mattor finner du mysiga ullmattor, trendiga jutemattor och lyxiga mattor tillverkade av återvunna PET-flaskor. Du hittar alla mattor från Reforma här!


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 5gJDZt:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!