Våga bojkotta vitt när du målar om!
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Våga bojkotta vitt när du målar om!Känner du för en förändring? Att måla om kan ju vara bland de roligaste sätten att förnya sitt hem på. Idag ska vi dessutom försöka bojkotta de vita väggarna och våga på oss att måla både, väggar, dörrar och tak. Vi mår väldigt bra av färg och en färgklick på ett oväntat ställe kan faktiskt lyfta ett helt rum. Något jag kan tipsa om är att matcha väggen med t.ex, en stol. 

När man jobbar med en supermatt färg så ger det en elegans och tidlös känsla och det finns ett hav med olika kulörer. Något som fortfarande är väldigt populärt är att måla med en kalkfärg, den får väggarna att se patinerade ut. Kalklitir är en isländsk färg gjord av vatten, kalk och pigment. Färgen ska målas med bred pensel för att få en levande struktur, målar man med en roller försvinner strukturen. 

Ta fram tegelväggen - om du har en! Här kan du skapa en fantastisk känsla i rummet, genom att ta fram den, låta den vara eller måla den. Tegelväggen är en tjusig detalj som passar i de flesta hem. Ett bra tips för att kunna få se en helhet är att göra en moodboard, skapa ett kollage av de kulörer, material, mönster m.m. som du tycker om. Varför man gör en moodboard är för att slippa negativa överraskningar när textilier och möbler kommer på plats. Provmåla gärna innan du bestämmer dig för att måla en hel vägg. Testmåla på en lös skiva som du enkelt kan flytta omkring. Kulörer ändrar sig med ljuset under dagen och upplevs starkare ju större yta som ska målas. Det är viktigt att du använder rätt och smarta hjälpmedel när du ska måla om. Om du ska måla om möbler t.ex så är ett tips att kruva fast en skruv under alla ben på stolar och bord, så kan du måla hela vägen ner på möblerna. En rejäl borste för grövre rengöring som kan användas vid förarbete. En bra stege som du kan stå på medan du målar en bit upp på väggen. 


---

Skribent: Towe Kimby

Instagram: @towekimby

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden YVddg7:
Kommentarer:
Fortsätt »