Våga mer färg i hemmet
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Våga mer färg i hemmet

Nu har beige, vitt och grått tagit över i stort sett alla hem, med all rätt, det ger en harmonisk känsla i hemmet vilket många strävar efter. Börjar man inte bli lite trött på att ha neutrala färger överallt? På väggar, textiler, vaser, dukningen, kuddarna, soffan, mattorna, i stort sett allt i hemmet. Under 2022 tycker vi på Reforma att man ska våga gå lite utanför sin komfortzon och ta in mer färg. Känns de otäckt? Här kommer lite tips på hur du smyger in färg i ditt hem!

Börja smått

Det är förståeligt att inte vilja måla om alla väggar i färg eller köpa en ny soffa, det är lätt att man tröttnar på färg och det är inte lika lätt att matcha till övrig inredning. Att ha neutrala färger överallt blir inte lika spännande och personligt. Därför är ett tips att börja smyga in lite färg i hemmet. Ett annat tips är att välja 1–3 färger som är genomgående i hemmet så att det blir en röd tråd. Annars är det lätt att det blir lite rörigt och osammanhängande. För ett smakrikt resultat krävs det lite tanke bakom.

Sätt färg på kuddar och plädar

Ett bra sätt att få in mer färg i hemmet är att byta ut de neutrala kuddarna mot kuddar i färg. Det som är bra med att byta ut just kuddar är att det enkelt går att byta tillbaka eller ändra efter säsong. Det är fint att ha neutrala färger på kuddar blandat med kuddar med färg. Det ger en mer personlig känsla! Vi har kuddar från vårt eget varumärke Reforma som har en benvit bas med inslag av färg, vilket gör det enkelt att matcha med övrig inredning.

Plädar är även ett bra sätt att smyga in färg på. Genom att ha kuddar och plädar i samma nyanser skapar det ett genomtänkt intryck och det piggar upp vilket rum som helst! Det är även fint att addera färgglada kuddar och plädar på en bänk eller på en stol i hallen. Vackra kuddar och plädar ger hemmet ett nytt liv och en mer ombonad känsla.


Dekoration

Dekorationer är också enkla inredningsdetaljer att byta ut efter humör och säsong. Väggar finns i alla rum så en tavla kan man sätta upp vart som helst. Våga sätta upp en tavla i badrummet och låt textilerna i badrummet såsom handdukar och matta gå ton i ton med postern.

Pigga upp hemmet med färgglada krukor, vaser, brickor, ljusstakar och lyktor. Vi på Reforma erbjuder ett brett sortiment av dekoration från välkända varumärken som House Doctor, Madam Stoltz, Bloomingvillle och Nordal med flera. Gå gärna in och kika för att få lite inspiration till ditt hem!

Textiler

Våga köpa textiler med färg! Bryt av de vita kaklade badrummet med mattor och handdukar i färg. Färg innebär inte bara skrikiga färger, det finns även mycket fina dova färger i blå, grön eller rosa. Det går fint ihop med i stort sett alla andra färger i hemmet.

Även sovrummet kan få sig ett lyft genom att byta ut överkast och/eller sängkläderna till en färg. Hos Reforma hittar du sängkläder i randigt, olivgrönt och en fin rostig orange färg från märket Höie.

För att smyga in färg i dukningen har vi linneservetter från HKliving i en dov gul färg samt i ljusrosa som piggar upp vilken dukning som helst! Vi har även kökshanddukar i en stickad blå färg från Ib Laursen som är tillverkad i 100% bomull. Låt dig inspireras och hitta de textiler som passar just ditt hem och inredningsstil.
Så påverkar färg vårt humör

I sovrummet vill man helst ha in färger som ger ett lugn och en känsla av trygghet. Blått och rosa tillämpar detta och ger en harmonisk känsla i ett rum. Därför är det vanligt att man har just svala nyanser av blått eller rosa i ett sovrum, antingen på väggarna eller sängkläderna. Toner av hav och himmel är också förknippat med produktivitet och intelligens och är perfekt att inreda hemmakontoret med.

Grönt passar alla rum i hemmet i alla nyanser. Det ger en känsla av välmående och är stresslindrande. Detta beror på att färgen grönt kopplas ihop med naturen. För att få en extra boost av stresslindrande är ett tips är att addera gröna växter för att maxa känslan. Hos Reforma hittar du allt från kuddar i en skrikig färg till porslin, vaser,ljuslyktor och posters i dova gröna färger.

Hoppas du fick lite inspiration till att smyga in mer färg i hemmet. Vill du ha ännu mer inspiration så uppmanar jag dig till att gå in på vår hemsida. Är du ute efter en speciell färg kan du enkelt välja den färgen i en rullgardin på hemsidan, då kommer det endast upp möbler och inredning i just den färgen. Smart va? Våga mer färg i hemmet!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden akf8Dp:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!