Fri frakt över 999 kr      Prisgaranti       200% klimatkompenserat
Laddar

DRAW FOR FUTURE


Reforma vill lyfta kvinnliga illustratörer och i samband med detta lägga fokus på rådande klimatkris. Resultatet blev följande. Åtta motiv från åtta olika konstnärer där varje kreatör fritt fått tolka temat: klimatförändringar. Vinsten från försäljningen av dessa posters kommer Reforma skänka till Naturskyddsföreningen, Sveriges största miljöorganisation.En friendly reminder att hänga på väggen! För Reforma var det viktigt att låta kreatörernas personliga stil speglas i motiven. Läs om varje verk nedan och hur konstnären själv valt att tolka temat.
 

Josefin Tolstoy - Obstruct Vision


Verket heter Obstruct Vision. Min tolkning av temat är att vi tillsammans agerar skygglappar åt varandra i samhället för att slippa se, slippa höra, och slippa ta ansvar för klimatfrågan. Gemensamt vill vi inte släppa taget om våra privilegier.

Madeleine Jansson - Skogsfru

Motivet är inspirerat av kvinnans och naturens naturliga band till varandra och lugnet som återfinns inne i de svenska orörda skogarna, som vi måste värna om.
Maria Annas - We Can Do It


Naturskyddsföreningen och andra miljöorganisationer har tagit fram listor på vad du som enskild individ kan göra för att hjälpa klimatet; denna illustration utgår från de punkter jag brinner lite extra för. Tanken är att postern ska kunna fungera som en positiv påminnelse om att tillsammans KAN vi göra stor skillnad och att varje liten sak vi gör spelar roll!Karin Ohlsson - OK

Detta klassiska och vanligt använda tecknet vet vi alla innebär att allt är bra och under kontroll. I mitt verk ville jag illustrera denna vanliga handgest på ett skörare vis, där tummen och pekfingret varsamt håller moder jord och en av de få gröna kvistar som finns kvar. Illustrationen leker med känslorna av att allt är OK, samtidigt som kontrollen håller på att rinna mellan fingrarna på oss.


Marie Sandahl - Bubbles


Jag skulle säga att mitt motiv främst handlar om sårbarhet och tid. Något som finns i ett ögonblick för att sen försvinna i nästa och om hur relativ tiden ibland kan kännas beroende på vad vi väljer att göra av den.

Sofie Larsson - Symbios

Det jag vill förmedla är att människan påverkar naturen och naturen påverkar människan, vi må leva i symbios för att överleva.Erika Norén - Pion


Jag kom direkt att tänka på den omtalade bristen av humlor och bin, de som är så viktiga för hela ekosystemet. Än så länge får jag besök på sommaren av humlor i trädgården som surrar i lavendeln och bland pionerna. De är välkomna lurviga gäster och det hade varit tråkigt om de blev färre. Min illustration på en ensam pion på en grå bakgrund som jag kallar för Pion utan humla handlar om saknad, som konsekvens av förändring i fel riktning samtidigt som blommor i allmänhet påminner om livets förgänglighet

Isabel Leal Bergstrand - Preserve

Mindre och mindre växter och djur lever fritt i det vilda. Istället lever de ett liv i fångenskap eller nästan fångenskap i djurreservat. Hur kan vi bevara de sista växterna och djuren i framtiden? I mindre och mindre utrymmen? Eller på ett helt annat sätt? Poster som tolkar temat ”bevara”.

Madeleine Jansson - Skogsfru


Motivet är inspirerat av kvinnans och naturens naturliga band till varandra och lugnet som återfinns inne i de svenska orörda skogarna, som vi måste värna om.Josefin Tolstoy - Obstruct Vision

Verket heter Obstruct Vision. Min tolkning av temat är att vi tillsammans agerar skygglappar åt varandra i samhället för att slippa se, slippa höra, och slippa ta ansvar för klimatfrågan. Gemensamt vill vi inte släppa taget om våra privilegier.Maria Annas - We Can Do It

Naturskyddsföreningen och andra miljöorganisationer har tagit fram listor på vad du som enskild individ kan göra för att hjälpa klimatet; denna illustration utgår från de punkter jag brinner lite extra för. Tanken är att postern ska kunna fungera som en positiv påminnelse om att tillsammans KAN vi göra stor skillnad och att varje liten sak vi gör spelar roll!Karin Ohlsson

Det klassiska och vanligt använda OK-tecknet vet vi alla innebär att allt är bra och under kontroll. I mitt verk ville jag illustrera denna vanliga handgest på ett skörare vis, där tummen och pekfingret varsamt håller moder jord och en av de få gröna kvistar som finns kvar. Illustrationen leker med känslorna av att allt är OK, samtidigt som kontrollen håller på att rinna mellan fingrarna på oss.Maria Sandahl - Bubbles

Jag skulle säga att mitt motiv främst handlar om sårbarhet och tid. Något som finns i ett ögonblick för att sen försvinna i nästa och om hur relativ tiden ibland kan kännas beroende på vad vi väljer att göra av den.Sofie Larsson - Symbios

Det jag vill förmedla är att människan påverkar naturen och naturen påverkar människan, vi må leva i symbios för att överleva.Erika Norén - Pion

Jag kom direkt att tänka på den omtalade bristen av humlor och bin, de som är så viktiga för hela ekosystemet. Än så länge får jag besök på sommaren av humlor i trädgården som surrar i lavendeln och bland pionerna. De är välkomna lurviga gäster och det hade varit tråkigt om de blev färre. Min illustration på en ensam pion på en grå bakgrund som jag kallar för Pion utan humla handlar om saknad, som konsekvens av förändring i fel riktning samtidigt som blommor i allmänhet påminner om livets förgänglighet.Isabel Lea Bergstrand - Preserve

Mindre och mindre växter och djur lever fritt i det vilda. Istället lever de ett liv i fångenskap eller nästan fångenskap i djurreservat. Hur kan vi bevara de sista växterna och djuren i framtiden? I mindre och mindre utrymmen? Eller på ett helt annat sätt? Poster som tolkar temat ”bevara”.


Logga in
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi siktar på att fördubbla denna siffra under 2024.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.