Enkla tips för att få en spakänsla i badrummet
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
 Enkla tips för att få en spakänsla i badrummetEnkla tips för att få en spakänsla i badrummet

Ett fräscht badrum kan lyfta hela intrycket i hemmet. Badrummet kan ofta vara det rum som är svårt att inreda eller som glöms bort men som behöver lite extra kärlek. För att skapa den perfekta spakänslan i badrummet har vi på Reforma tagit fram våra bästa tips och knep för att ta badrummet till nästa nivå!

Satsa på bra förvaring

När det kommer till badrummet så vill vi hålla det stilrent, fräscht och luftigt. Bästa tipset för att lyckas hålla det så i längden är att satsa på bra förvaring som är både praktisk och snygg. Första knepet är att byta ut eller införskaffa sig en snygg tvättkorg som passar ihop med färgerna i badrummet vilket gör att det känns enhetligt. Denna tvättkorg 'Laundry' - Linne 2 är både praktiskt och stilren. Med dess smarta mått gör att den får plats i små utrymmen och är lätt att möblera ut i rummet. Den har en avtagbar påse och är tillverkad i slitstarkt vattenhyacin. Har du öppen förvaring i badrummet så ska du försöka att satsa på att hålla det väl organiserad för att det inte ska bli en stökig känsla. Med hjälp av korgar eller förvaringslådor kan du enkelt förvara smycken, bommulspads eller andra hygienartiklar. Genom att ta in trä material i badrummet skapar du en lugnade känsla som hjälper till att få den här spakänslan som vi strävar efter. Denna trälåda med 3 öppna fack passar perfekt in att ställa på badrumshyllan och hjälper dig att hålla det organiserat. Korgar eller lådor behöver nödvändigtvis inte gömmas undan utan användas som fina detaljer för att få det att kännas extra hemtrevligt . Med dessa korgar 'Fiskben mini' som kommer i ett set med 3 stycken kan du förvara, sortera och njuta av ordning och reda i badrummet.

Rulla dina handdukar för en lyxig känsla

Ett annat tips för att till spakänslan i badrummet är att rulla dina handdukar och förvara i en liten korg. Detta är vanligt på finare restauranger, spa eller hotell där vi har sett dom här små ihop rullande handdukarna som gör att det känns extra exklusivt i badrummet. Här är 4 enkla steg hur du ska göra:
1.Vik handduken på mitten för att göra en fyrkant.
2.Vik sedan handduken i ett av hörnen mot mitten av torget.
3.Vik det motsatta hörnet så att det möter det första hörnet i mitten av torget.
4.Vänd handduken upp och ner så att de vikta hörnen vetter nedåt.

Dessa små handdukar från Meraki kommer i 3 pack och är tillverkad av 100% ekologisk bomull. Funkar perfekt som ansiktshandduk eller att rulla ihop till dina gäster. Vill du ha matchande handdukar i hela badrummet finns även dessa i olika storlekar.

Införskaffa snygga tvålhållare

Genom att införskaffa sig en snygg tvålhållare som passar din inredning skapar vi inte bara stil utan det är även mer miljövänligt. Istället för att köpa plastflaskor behöver du nu bara köpa refill som du enkelt fyller på din vackra tvålpump med. En av Reformas favoriter är denna tvålpump 'Cement' – Grå från House doctor. Denna fantastika och moderna pump är gjord av cement vilket adderar karaktär och värme till ditt badrum. Den hårda designen ger ett rakt och rent utseende och är lätt att matcha med andra inredningsdetaljer.

Skapa en avkopplande känsla med doftljus och doftpinnar

En härlig och fräsch doft när du går in i badrummet kan göra stor skillnad för intrycket. Första tipset är att placera ut doftpinnar. Från märket Meraki har vi doftpinnar i tre olika sorters dofter som både luktar magiskt och skapar en avkopplade känsla. Doftpinnar luktar inte bara gott utan är en fin detalj till inredningen. Flaskorna är genomskinliga och ger ett rofyllt och fräscht intryck. En annan smart detalj som även sprider en fräsch doft är doftljus. Är du känslig för starka dofter kan det räcka med endast doftljus eller bara doftpinnar. Ett förslag då för att skapa en mysig känsla är att ställa ut fina ljuslyktor med ett vanligt värmeljus. Ljushållaren Mist från House doctor finns i olika storlekar och är i frostat vitt glas som är enkel att matcha med andra ljuslyktor eller ställa för sig för att skapa en ljus och uppiggande känsla.

Inred med en mysig badrumsmatta som skapar en varm känsla

En matta får ditt badrum att kännas ombonat och skapar en varm känsla då det i vanliga fall kan bli väldigt kalt. Våra absoluta favoriter är Reformas egna mattor tillverkad av återvunna PET-flaskor. Dessa mattor är väldigt mjuka, har en stilsäker design och är snäll mot vår miljö. Med en speciell teknik omvandlas återvunna plastflaskor till en mjuk och härlig tråd som vävs till garn för att sedan skapa mjuka, slitstarka och hållbara mattor! Dessa mattor är så slitstarka att de till och med går att använda utomhus och just därför lämpar de sig extra bra att använda i badrummet.

Möbler som passar extra bra i badrummet

När vi ska inreda badrummet med möbler så är steg nummer ett att tänka praktiskt. Oavsett storlek på badrummet så är en perfekt möbel rullvagnar med förvaring. De är enkla att flytta runt på grund av hjulen och passar perfekt att ställa fina detaljer på och rymmer dessutom gott om förvaring. Denna vagn från Reforma som är i en svart metallram med en fin träskiva passar perfekt som en praktiskt och snygg förvaringsmöbel i ditt badrum. Ett annat alternativ till möbel är en förvaringsstege. Den tar upp betydligt mindre plats än en rullvagn och blir en fin inredningsdetalj. Denna typ av förvaring har blivit väldigt trendigt då vi förvarar våra saker med stil utan att stoppa undan dem. Häng upp dina badhanddukar på stegen och låt det tillsammans bli ett konstverk i ditt hem.

Läs gärna mer om hur du lyckas med din badrum i detta inlägg om badrumstrender!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 62czb6:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!