Äntligen kan vi ses igen - skapa de sociala ytorna du längtat efter!
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Äntligen kan vi ses igen - skapa de sociala ytorna du längtat efter!


Äntligen dags för en nystart!

I och med den rådande situationen har det varit svårt för många att ses som vanligt och att umgås lika frekvent, om ens alls. Nu när samhället äntligen har börjat öppna upp är det dags för en nystart! En nystart kan innebära mycket men att byta ut och piffa upp i hemmet kan göra mycket för att återfå ny energi. Med nya möbler och inredning kan du bli helt redo att bjuda in för alla kommande myskvällar och middagar med vänner och familj!

Sällskapsytorna som skapar minnesvärda tillfällen

Genom att satsa på inredning för de gemensamma utrymmena kan tillfällen skapas som blir minnen för livet. Att hemmet känns välkomnande och tryggt för alla är en självklar strävan men det kan enkelt framhävas med hjälp av möbler och inredningsdetaljer, speciellt för bland annat vardagsrum, matplats och kök. Även om planlösningen i hemmet i sig inte är öppen kan man istället skapa en känsla och ett flöde med hjälp av möbleringen.

Runda matbord - ett vinnande koncept

Att arbeta med olika former och material i inredningen kan göra mycket för ett rum. Genom isället möblera matsalen med ett runt matbord skapas det en social plats där alla kan se varandra och där man kan sitta och konversera i timmar. Runda matbord ger plats åt hela familjen och är ofta lätta att möblera med. Rummet i sig får dessutom ett mjukare intryck om man arbetar men olika former i sin möblering. Vi på Reforma erbjuder många olika runda matbord beroende på hur stort man önskar, vilket material samt färg. Matbordet 'Rounded' från Reforma med responsible märkning är ett bord som är lika tidlöst som trendigt med sin mörka träskiva i fanér och kraftiga stomme gjord av metall. De väldigt olika materialen metall och trä skapar en fin kontrast som kan lyfta vilket rum som helst. För ett enhetligt och genomgående intryck finns även soffbordet ‘Rounded’ i samma serie att möblera vardagsrummet med. ‘Rounded’ soffbord är gjord i samma material som matbordet men är av naturliga skäl lägre och har en mindre träskiva till diameter. Båda borden är dessutom märkta med responsible vilket innebär att tillverkningsprocessen och fraktmetoden både är hållbar och klimatsmart.

Trenden med ribbor fortsätter

Ett enkelt sätt att liva upp hemmet och sällskapsytorna är att tänka extra mycket på texturer och material. Genom att använda olika material och texturer kan hemmet dessutom bli mer unikt och intressant. En trend som fortsatt är populär nu i höst är möbler och väggar med inslag av ribbor i hemmet. Ribbor ger ett fint djup i möblerna och det där lilla extra, samtidigt som att det är fortsatt enkelt att kombinera med andra möbler. Ett runt matbord med ribbor är den perfekta kombinationen mellan tidlöst och trendigt. Bordet ‘Pillar’ från det populära varumärket HKliving är ett bra exempel på det. Pillar finns i både svart, vitt och trä och är den ultimata mittpunkten i hemmet. Omkretsen på 130 cm gör även att många nära och kära får plats att umgås under de kommande höst- och vintermiddagarna. Pillar är dessutom omsorgsfullt handgjort i en mix av sungkai-trä och MDF som ger ett unikt och levande intryck i och med sitt skiftande mönster.

Två soffor istället för en

I vardagsrummet är placeringen av möbler A och O. I vissa planlösningar och hem kan det vara klurigt att veta vart man ska placera soffan, fåtöljen eller Tv-apparaten. För att främja gemenskapen är det dock perfekt att placera två soffor framför varandra istället för en stor. Två soffor mittemot varandra ger hemtrevligt och välkomnande intryck. Att ha två soffor istället för en skapar inte bara mer plats för fler att vara med i soffhänget utan skapar också en enhetlighet och en bra flöde i rummet. Soffan ‘Sof’ från danska designvarumärket Nordal är perfekt just för det! Sof är en unik soffa med en sittdel i sammet och underrede tillverkat i askträ. De mjuka rundade detaljerna vid rygg och armstöd gör att man kan slå sig ner och sitta och samtala bekvämt i timmar. Sof är dessutom gjord i trendfärgen brun och kan enkelt lyfta ett helt rum med sin exklusiva formgivning och eleganta material.

Bryt normen - Byt ut TV:n mot posters

När man inreder ett vardagsrum är det lätt att man möblerar runt Tv:n och anser att det är den centrala punkten av rummet. Genom att tänka annorlunda och utanför boxen kan vardagsrummet istället bli en plats där man umgås och har kvalitétstid med sina nära och kära. Byt ut den traditionella tv-apparaten mot posters med motiv som avspeglar stilen i resten av rummet. Med posters kan man skapa mer djup och karaktär i rummet och leka med olika färger och former för att få en mer personlig prägel i rummet och i hela hemmet. Vi på Reforma erbjuder mängder med motiv, både från vårt eget varumärke och kända återförsäljare. Vi har många skolplanscher med populära originalmotiv av bland annat svampar, anatomi och fjärilar. Skolmotiven skapar stor igenkänningsfaktor samtidigt som de ger ett vintage och rustikt intryck. Kanske kan motiven dessutom bidra till spännande samtalsämnen? Eller varför inte en gammal anekdot vänner emellan? Motiven hos oss är prisvärda och finns i mängder och kan därför enkelt bytas ut beroende på årstid eller känsla. Genom att dessutom arbeta mycket med olika ramar eller posterhängare kan intrycket av rummet förändras snabbt. Vi erbjuder ramar i olika träslag, former och färger som passar in i alla hem. Ramen 'M' i ek från Hubsch är ett exempel på en ram som är tidlös samtidigt som den har karaktär. Ramen finns även i två ytterligare storlekar S, och L. Genom att mixa och matcha ramarna i olika storlekar och olika motiv kan du bygga den där tavelväggen du alltid längtat efter att göra. Kombinera ramarna med något av våra unika motiv från Paper Collective för att fullända rummet och tavelväggen. Motiven ‘Cerámica’, ‘Different Ways’ och ‘We Are One’ passar perfekt tillsammans både färg och formmässing. De är unika separat samtidigt som att de tillsammans binder ihop rummet och den potentiella tavelväggen till en helhet.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden WYXYsh:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!