Belysningstrender 2020
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Belysningstrender 2020

Belysningstrender 2020

Vi på reforma älskar belysning, det finns inget bättre än att tända ett fin lampa i mörkret. Vi fokuserar just nu belysningstrender 2020. Vi har tidigare sett ren “rena” och enkla trenden och även mer glamour - man vill återskapa den lyxiga hotellkänslan i våra vardagsrum. Färgen ligger också i fokus, vi vill inte ha blåa ljus som vi dagligen utsätts för från våra telefoner och datorer. Vår hembelysning vill vi ska vara varm - vi vill ha ett varmt ljus som gör våra hem mysiga, lugna och välkomnande. Reforma har gjort en lista på vad du ska leta efter i vår trendspaning för belysning 2020.

Belysningstrender 2020: Storlek spelar roll:

Belysningen ska inte vara enkel och funktionellt, ju större desto bättre gäller 2020. Det är ett stort designelement i ditt hem och just nu är trenden stora, modiga och djärva lampor. Var inte blyg - låt lampan ta plats med stora taklampor, ljuskronor och extravaganta bord och golvlampor.

Belysningstrender 2020: Geometriska former

Detta är en bestående trend. Geometriska har man tidigare sett på tapeter, gardiner, mattor och lyxiga möbler. När det gäller lampor och design belysning innebär det rena linjer, minimala detaljer och eleganta material. Spana efter asymmetriska mönster, metall och vassa vinklar.

Belysningstrender 2020: Fri form

Om hårda, geometriska linjer inte är något för dig, är en annan belysningstrend för mer svävande, fria former. Det finns ingen symmetri här men mönster är fortfarande tuffa och iögonfallande. Vridna metaller och skulpterad keramik ger en fantastisk fri form till lampan, särskilt med golv- och bordslampor.

Belysningstrender 2020: Naturmaterial

Återigen är detta en trend som man ser över allt i hela inredningsaffären. Alla designers letar efter naturliga material men belysning är inte annorlunda. Detta innebär att det finns ett underbart urval av glas, metall, marmor, sten och trä. Kombinera dessa med mustiga och stora linne skärmar, så har du ett trendigt mästerverk.

Belysningstrender 2020:Mjuk finish

Oavsett om det är en svagare guld, matt svart, dämpad nickel eller borstad brons, verkar den mjuka finish vara i trend 2020 från tidigare år där ultra-glansiga mönster var trendigt. Glamour blir mer subtil och diskret.

Belysningstrender 2020: Guld med monokrom

Tidigare åren har folk varit galna och kört all-in guld. Detta år ska man kombinera guldet med ett enkelt monokromt - trenden är svart eller vitt. Återigen ger det ett mjukt intryck men samtidigt behåller guldets garanterade glamour.

Belysningstrender 2020: Botaniskt

Även om botaniskt egentligen innebär att ta med gröna bladverk in i våra hem, har det övergått till vår inredning i form av tapeter, tyger och klädsel. Och nu har den smittats över till belysningen, med ett stort utbud av roliga och udda lampor och till och med ljuskronor. Vi på Reforma älskar dessa fantastiska gröna mönster gå inte över styr - du inte vill att det ska se ut som ett växthus.

Belysningstrender 2020: industriell

Industriell belysning har varit med oss ett tag men vi ser en mer förfinad design 2020 - vi ser lampor är lite snällare som enkelt går att addera i ditt hem. Glödlampor, rör och rörverk kan fortfarande adderas men stylingen måste då vara mer avskalad - då blir belysningen är mer snyggare och lyxigare.

Belysningstrender 2020: lampor och vägglampor

Vägglampor är ofta underskattade och anses vara funktionella men oinspirerande och inte så snygga. inte längre. Vägglampor är en viktig del av allas hem och fungerar som en fin inredningsdetalj men som också lyser upp mörka områden och men kan då också belysa dina favoritmöbler eller varför inte en tavla?

Belysningstrender 2020: Glober

Glober, jordklot, ringar och cirklar. De kommer att vara överallt i år. Glober är unika för att de kan reflektera och studsa runt ljuset i ett rum. Vackra lampor i denna formen i flera material och yta ger en fantastisk känsla och belysning på bord- och golvlampor.

Belysningstrender 2020: Arkitekt och statement lampor

Detta är en fortsatt trend snarare än en ny. Bord- och golvlampor är inte längre nöjda med att sitta tyst i ett hörn och har nu blivit stora statement pieces istället. Som beskriv i början är större bättre och lampor 2020 kommer att ta den platsen. När det är möjligt föredrar vi alltid bordslampor i par, i vardera änden av en soffa, skänk eller liknande. Golvlampor fungerar i par eller ensamma, Men pricken över iet är en stor statement lampa i som lyser upp vardagsrum, matsalar, sovrum och hallar är det vi ser 2020. Var modig och välj ett urval lampor som inte bara förbättrar din inredning utan också speglar din personlighet.

Belysningstrender 2020: Smart belysning

När allt i våra hem blir smartare måste vår belysning snart följa efter. Smart belysning, styrd av röster, app och smarta enheter som Alexa och Google Home, kommer att bli normen. Världens största belysningstillverkare arbetar hårt för att omfamna och hålla jämna steg med den ständigt förbättrade tekniken. Något att hålla ögonen på.

FAVORITEN GLOBEN LIGHTNING:

Reforma säljer på hemsidan Globen lighting fantastiska lampor. Belysning är viktigt i ett hem och håller både stämning och funktion på topp. Globen lighting designar lampor utifrån kreativitet och trend. Deras lampor hjälper vilket hem och inrednings som helst att få till den perfekta stämningen till rummet.

STARTEN

Globen Lighting grundades av Anders Hall år 1984 som har flera års erfarenhet i branschen. Han började designa lampor enbart i sverige men nu säljer han över hela europa. Dotterbolagen Globen AS återfinns i Norge & Danmark, samt deras samarbetspartner OY Noortrade AB i Finland.

TRENDSÄKERT

Globen Lighting har funnits i mer än 30 år och fortsätter hålla fanan högt i nytänkande där lamporna kombineras med design, funktion och känsla. Du kan vara trendsäker när du köper en lampa från Globen Lighting när du handlar av oss på Reforma eftersom deras sortiment är brett. Där finner du bordslampor, vägglampor och takpendlar med ett kreativt och trendig design.

HITTA TRENDEN

Letar du efter det allra senaste inom lampor ska du spana in under kategori varumärken – Globen Lighting hos Reformas hemsida!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden tKyRG4:
Kommentarer:
Fortsätt »