Inred ditt hem enligt Art Deco
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inred ditt hem enligt Art Deco


Inred enligt Art Deco

Under många år har ljusa, mjuka, lätt och dova färger varit det som präglat både inredningstrenderna men och det som varit på våra väggar och prytt våra möbler allra mest. Under 2022 ser vi vi tendenserna av att starka färger såsom turkos, kornblå, grönt, lila och vinröd får en ny plats inom inredningsvärlden. De starka och elektriska färgerna, kombinerat med djärva val av möbler kommer främst från den växande inredningsstilen Art deco. Inredningsstilen Art Deco uppkom under 1920-1930 talet och är en konst och formgivningsstil som ofta förknippas med de klassiska filmerna Great Gatsby som utspelar sig just under den tidn. De gemensamma nämnarna är många och är till exempel glamour, starka färger, härliga mönster och exklusivitet. Låt oss på Reforma inspirera dig och bjuda på 5 enkla tips som får ditt hem att andas den härligt trendiga inredningsstilen Art Deco!

Den djärva stilen Art Deco

De starka färgerna på väggarna, möblerna och dekorationerna inspireras mycket från inrednings stilen Art Deco. Art Deco är en konst- och formgivningsstil som vill framhäva det dekorativa och exklusiva och det uttrycks ofta genom rika färger och djärva geometriska former. Det djärva och starka ger ofta uttryck för ett mer intressant hem som är en upplevelse att vara i. Ett varumärke som kombinerar influenser från 80-talet med skandinavisk design och kan ses som en typ exempel på Art Deco är det danska varumärket Hkliving. Det danska varumärket Hkliving har både klassiska och mer spännande designs i härliga elektriska färger och mönster som ger hemmet ett exklusivt intryck. HKlivings inredning fångar verkligen ögat och bidrar till en lekfull, trendsäker och exklusiv känsla i hemmet.

Inred med speglar i olika geometriska former

Speglar är den perfekta inredningsdetaljen för att få ett rum att kännas luftigare och större. Speglar är både dekorativa och fyller funktion i rummet den placeras i. En trend som vi tror kommer vara stor under kommande år är inredningsdetaljer i olika former och strukturer som skapar ett utökat intresse och spänning i ett rum. Speglar är dessutom en perfekt detalj när man vill leka med olika former i ett hem. Tänk brett och skapa luftighet och en unik känsla i hemmets alla rum och dekorerar med olika geometriska former och strukturer.

Satsa på möbler i mjuk sammet

Sammet är ett mjukt och exklusivt materialval som varit populär sedan flera år tillbaka. Inredninggstilen Art Deco har dock gjort att det har fått en ytterligare uppsving och syns alltmer i fler hem. Sammetsmöbler är ett perfekt sätt att anpassa sig efter Art Deco. Sammet kan vara djärvt och samtidigt sofistikerat, sammet kan dessutom perfekt kombineras tillsammans med 2022 hetaste trendfärger grönt och lila. Det skimrande tyget skapar tillsammans med de starka färgerna ett kraftfull intryck och agerar som perfekt utgångspunkt för att skapa ditt drömhem tillägnat Art Deco. Inte nog med att sammet skapar en varm, hemtrevlig och exklusiv känsla så är det också det perfekta materialet för full komfort och det skapar härliga möbler perfekta att sjunka ner efter en lång arbetsdag.

Tänk djärvt när det gäller belysning

Vågad inredning är A och O när det kommer till inredningsstilen Art Deco. En viktigt inredningsdetalj som både sätter stämningen i rummet och kan bidra till att hemmet känns komplett enligt Art Deco är belysning. Belysning och ljuskällor är viktiga i alla hem och rum och behöver inte bara fylla funktion utan kan även starkt bidra till en exklusiv och sofistikerad atmosfär á la Art Deco. Även när det gäller belysning inom denna inredningsstil spelar de geometriska formerna en stor roll. Skippa det traditionella och avskalade och tänk istället storslagen, maffigt, färgstarkt och exklusivt. Perfekta lamporna för att skapa ett maffigt intryck är stora takkronor, golvlampor hängades över soffgruppen eller klassiska designlampor för sängbordet eller fönsterkarmen. Tänk på att belysning behövs i alla rum och i olika utföranden - därför är det också den perfekta början på ett Art Deco hem!

Läs gärna mer om om hur nu lyckas med din belysning i vårat inlägg om belysningstrender

Inkludera mer möbler i metall

Inom Art Deco handlar allt om hur kontrasterna i de olika materialen och komponenterna möts tillsammans. För att få till den perfekta kontrasten mellan mjuka textilier, värmande lampor och speglar som skapar luftighet i rummet har vi metall. Inom denna inredningsstil är det högst aktuellt att inredning med möbler och inredningsdetaljer i metall av olika slag. Metallen får gärna synas i form av mindre hyllor, dekorationer eller ljusstakar men gärna på möbler också. Skapa en vacker blomsteruppsättning på en piedestal tillverkad av metall eller krom, förvara dina tidningar i korgar av metall eller fullända matsalen med stolar i ett coolt nätmönster. Möbler och inredning i metall skapar en spännande, unik och en minst sagt djärv atmosfär i rummet. Art deco förespråkar att våga och att tänka brett när du inredning och det är precis det kombinationen mellan dessa komponenter skapar!

Guldiga detaljer i hemmet

Art Deco är starkt sammankopplat till kraftfulla färger och olika geometriska former men en utav inredningsstilens främsta signum är också guldiga detaljer både på möbler och inredning. Kombinera guldiga detaljer i metall för att få den ultimata och lyxiga effekten i hemmet. Den guldiga detaljerna får gärna kombinera på fler olika sätta och Art Deco framhäver gärna det stora och det små detaljerna. Det kan vara guldiga fötter till soffan, en guldfärgad lampa eller mysiga guldiga ljuslyktor. Inom Art Deco ligger allt i detaljerna och just guldiga detaljer är den perfekta utgångspunkten när det gäller att skapa ett hem á la Art Deco!


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden SFzvLV:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!