Fri frakt över 999 kr      Prisgaranti       200% klimatkompenserat
Laddar


Japandi

Nytt innebär många nya trender inom alla olik kategorier. Förra året präglades starkt av vackra naturmaterial som rotting och inslag av mjuka pasteller. Hand i hand med förra årets trender med jordnära toner och hållbara material från naturen grå inredningsstilen Japandi. Låt oss på Reforma inspirera dig att tänka fräsch, harmonisk och ombonat och omfamna inredningsstilen där japansk harmoni möter skandinavisk minimalism.

Japani som inredningsstil uppstod redan på den tidigare delen av 2010-talet och har under de senaste två åren växt ytterligare inom inredningsvärlden. Namnet kommer från ‘Japanese’ och ‘Scandi’ och sammanfattar stilen som är en kombination av den typiskt japanska inredning sättet och den skandinaviska. Japandi som stil utmärker sig då vikten i dess filosofi utgår från ett nordisk begrepp samt ett japanskt tankesätt. Det nordiska begreppet ‘Hygge’ betonar delen av Japandi som handlar om att skapa en mysig och hemtrevlig känsla i hemmets alla rum. Den Japanska filosofin ‘Wabi Sabi’ betonar istället att man bör se skönheten i defekterna och förespråkar därmed mycket handgjorda möbler och inredning där man kan se en historia bakom.

Avskalat men genomtänkt

Kombinationen mellan den japanska estetiken och den skandinaviska enkelheten gör att grunden i denna inredningsstil är avskalad och jordnära. Stilarna definieras av funktion och simplicitet där enstaka möbler eller inredning agerar som statement pieces för att skapa kontraster i inredningen. Den skandinaviska delen i Japandi bidrar med sina ljusa och neutrala toner tillsammans med det ljusa obehandlade träet med inslag av enstaka färger i jordnära toner. Den japanska harmonin bjuder istället på lite mörkare nyanser - det kan vara bruna träslag, krukor i cement eller detaljer av svart metall. Det mörka tillsammans med det ljusa skapar en fin balans och resulterar i en harmoni och ett lugn i hemmet.

Återanvänd det du har istället för att köpa nytt

Den trendiga inredningsstilen Japandi är inte bara rätt i tiden utseendemässigt utan även ur ett hållbart perspektiv. Inom Japandi är kontrasterna mellan nytt och vintage en utav de viktigaste delarna. Att inreda enligt Japandi är perfekt för den som vill ha ett uppgraderat hem inom en budget. Gör en inventering i hemmet och hitta inredningsdetaljer och möbler som du kan ge nytt liv med enkla medel. Att göra om detaljer som att byta ut knopparna på byrån, mörkbetsa dina trämöbler eller helt enkelt måla om. Genom att rusta upp och uppgradera dina möbler och inredning med små detaljer kan intrycket stärkas som helhet och du upptäcker hur du med enkelhet kan förnya hemmet i framtiden.

Läs mer om hur du kombinerar din inredning med återvunnet material!

Trendigt men tidlös

Trots att Japandi är en utav de mest populära inredningsstilarna just nu är den lika trendig som tidlös. Den avskalade stilen bygger på tidlöshet och enkelhet och grundas i få föremål som är nyckeln i hemmet. För att lyckas med det ultimata Japandi-stilen i hemmet följ dessa steg i ordning.

1. Inventera i hemmet

För att kunna uppgradera hemmet enligt Japandis hållbara filosofi och värna om din plånbok är det första steget att investera i ditt hem. Har du någon gammal möbel som längtar efter kärlek? Krukor som stått ute hela vintern och tappat färg och lyster eller är förrådet fullt av prylar som inte har någon plats i hemmet? Efter att du har hittat eventuella möbler eller inredningsdetaljer är det dags att spåna!

2. Uppgradera det du redan har

När du ska uppgradera dina gamla möbler och inredning enligt Japandi är det enklast att tänka inom vissa riktlinjer. Låt fantasin flöda inom funktion, naturnära och svala färger karaktärsfulla material, rena linjer och ombonade texturer. Allt detta i kombination skapar den harmoni som Japandi andas och den sofistikerade och tidlösa inredningen som kommer med den. Tänk enkelt när du ska uppgradera dina möbler! Byt ut, måla om och rusta upp istället för att slänga och köpa nytt! Byt ut gamla knoppar eller handslag, måla om i svala färger eller våga betsa din trämöbel till en mörkare, brunaktig färg á la Japandi.

3. Välj ut statement pieces

En stor del av Japandi handlar om att skala av och skapa ordning i hemmet. Japandi vill att du istället för att ha dekoration och inredning i överflöd satsar på få och väl utvalda föremål för just ditt hem. För att påbörja ett hem inrett enligt den japanska och skandinaviska stilen är det bra att utgå från utvalda statement pieces för att sedan bygga på. Att tänka på är att Japandi vill framhäva och ge plats åt det imperfekta i hemmet. Möbler därför gärna med de rustika trämaterialet, keramiken eller de avslappnat placerade kuddarna i soffan. Omfamna imperfektioner i hemmet!


5 möbler och inredning som osar Japandi

1. Trämöbler

Vill du skapa en lugn á la Japand i hemmet är trämöbler en bra start! Trämöbler skapar värm i hemmet och bjuder in naturen inomhus. För att skapa enhetlighet är det bäst att inreda med genomgående samma träfärger men det går även bra att blanda en ljusare och mörkare färgskala.

2. Lägre möbler

En stor del av möblerna inom Japandi är låga och har en svävande effekt. Låga möbler ger ett rent, rakt och avskalat intryck samtidigt som de är välkomnande att sitta i.

3. Dagbäddar

En låg möbel som verkligen förknippas med Japandi och den minimalistiska inredningsstilen är dagbäddar. Dagbäddar välkomnar alla att slå sig ner och slappna av mitt i vardagen, de bidrar till avslappning samtidigt som de ger rummet ett exklusivt och unikt uttryck.

4. Lampor av papper

Vi får inte glömma bort belysningen! Belysningen är lika viktig inom Japandi som alla inredningsstilar! Ultimat för denna stil är lampor tillverkade av hållbart material som rispapper. Rispapper tillför en mjuk och luftig känsla och gör sig allra bäst lågt placerade tillsammans i grupp. För att skapa ytterligare känsla i rummet kan det vara fördelaktigt att placera rislamporna i olika höjder.

5. Rustika vaser och krukor

För att främja Japandis ord om att värna om det imperfekta i naturens material är det perfekt att inreda med rustika vaser och krukor som bryter av i inredningen. Tänk en mörkare accentfärg, levande keramik som har åldrats fint - och glöm inte att addera en vacker grön växt för en ytterligare naturnära känsla i rummet!

Läs gärna även vårat inlägg om inredningstrender 2022

ARTIKEL 1 1.1  | Visa alla 
Logga in
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi siktar på att fördubbla denna siffra under 2024.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.