Inred köket hemtrevligt. Vi delar med oss av våra bästa inredningstips!
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inred köket hemtrevligt. Vi delar med oss av våra bästa inredningstips!


Trendigaste färgerna i köket 2021

Vitt har länge varit det populäraste färgvalet i köket. Det är en tacksam neutral kulör som enkelt går att matcha med alla andra detaljer i köket. Men nu på senare tid har vi sett att fler och fler vågat utesluta vitt i köket. Allt fler vågar välja något annat än vitt och det är de jordnära färgerna som seglat upp som favoriter i den nya färgtrenden. Nu väljer fler ett kök med färg. Två väldigt populära kulörer vi ser mycket av i kök just nu är beige och grön. Valen i köket går mot jordnära mer dova färger. Passande till detta är naturmaterial och detaljer i trä och sten. Vi ser att allt fler varumärken lanserar kök i nya vackra färger som varierar från harmoniskt beige och bruna toner till sköna gröna nyanser. De jordnära färgerna skapar ett lugn i köket och för våra tankar till naturen.

Trädetaljer

Att göra om köket behöver inte vara någon stor process. Att byta ut några inredningsdetaljer eller lägga till textilier kan räcka. I år älskar vi detaljer i trä! Om du inte har en köksbänk i trä eller skåpsluckor men vill införa trä i köket kan du välja att addera trädetaljer som skärbrädor, salt och pepparkvarn, tavlor med träramar eller förvaringslådor i trä att lägga bestick och annat i. Trä ger oss en lugnande och omfamnande känsla och just nu är det mer modernt än någonsin.  Om du vill vara trendig, satsa därför på mycket trä i köket.

Sköna stolar

Stolarna i köket ska inte bara vara snygga utan också sköna. Du kommer vilja sitta i ditt kök för längre middagar och umgås. Köket är den perfekta plasten att efter middagen köra sällskapsspel och ha det riktigt mysigt. Utforska våra köksstolar som är bekväma och sätter en snygg stil i köket. Tre trendiga stolar från Reforma:

Karmstol 'Aspa' - Mörkbrun

Karmstolen Aspa är en klassisk och tidlös stol inspirerad av skandinavisk minimalism. Passar perfekt i matsalen och kombineras enkelt med olika typer av bord. Jordnära färg- och materialval gör Aspa till ett säkert kort! Finns även i natur.

Stol 'Alfors' - Natur

Stolen Alfors är en tidlös och klassisk möbel för det stilmedvetna hemmet. Kan enkelt kombineras med olika matbord och passar bra med många inredningsstilar. Alfors är lika bekväm som snygg och höjer modegraden i ditt hem. Tillverkad i bok.

Stol 'Elsa' - Ljusgrå

En klassisk pinnstol i en härligt ljusgrå kulör. Denna stol har en enkel och stilren design, men erhåller samtidigt ett iögonfallande uttryck. Stolen Elsa passar väl in i alla typer av hem och lyfter din inredning i såväl kök som matsal. Stolen är tillverkad i svarvat trä är därför lika hållbar som praktisk. En klassisk stol vars design kommer kännas relevant i decennier framöver. Finns i flera färger.

Mattor

Mattor är en fin och ombonad detalj att införa i köket. De dämpar och ljud och bidrar till vardagsrumskänsla. Välj matta med omsorg, en som klarar fläckar och som inte är allt för jobbig att dammsuga. Upptäck våra trendiga jutemattor som är perfekta för att ha i köket.  Jute är ett ljudisolerande och slitstarkt material och passar därför utmärkt i hemmets alla rum där du vill integrera en inredningsdetalj som är både funktionell och snygg.

Belysning

Belysningen sätter hela känslan för ett rum. Välj belysning utifrån hur du vill att ditt kök ska uppfattas, kallt eller varmt. Varmt ljus höjer mysfaktorn! När du ska ljussätta köksbordet eller en köksö är det viktigt att ha riktat ljus. Lamporna ska belysa bordet men inte lysa i ansiktet på personerna som sitter runtom. I ett litet kök med ett mindre, kvadratiskt eller runt bord räcker det med en lampa, men har du ett större rektangulärt bord är det smart att välja två eller tre ljuskällor. Med flera lampor har du möjlighet att få lika starkt ljus över hela bordet och det ramar in kökets naturliga samlingsplats på ett snyggt sätt! Om du vill ljusa upp på andra ställen i köket kan du exempelvis sätta lampor på under eller översidan om hyllor, i en snygg formation i taket (där det också kan fungera som allmänljus), i köksskåp eller till och med lådor, under borsskivan på köksön. Ja, egentligen på vilken plats som helst som du tycker är värd att ramas in och ge extra accentuering.

Öppen förvaring

Visa upp ditt finaste porslin på ett kreativt sätt! Inför hyllor och skåp i köket där du kan ställa fram glas och porslin, det är både praktiskt och dekorativt. Addera gärna någon växt eller krydda på den synliga hyllan i köket.

Ib Laursen

Det danska varumärket hos oss vid namn Ib Laursen har allt från porslin i alla dess former och färger till alla tänkbara inredningsdetaljer för köket i lantlig och industristil. Några av Reformas favoriter till köket är:

Vägghylla 'Industri' - Grå/Svart
En rustik, enkel och stilren hylla i metall. Hyllan går både att sätta upp på väggen och stå som den är. Snygg att sätta upp på köksväggen med porslin och andra kökstillbehör på. 

Vinställ 'Industri' - 30 flaskor
Hur coolt att inreda med en vinhylla i fabrikssvart metall ? Fantastiskt. Den här fina förvaringsmöbeln rymmer 30 flaskor, vilket är perfekt både för dig som samlar på årgångsviner, och för dig som älskar att dricka upp dem! Den gör sig lika bra i köket som i källaren, och är lika underbar på lantstället som i stan. Den här vinhyllan gör susen oavsett om du är mest intresserad av skandinavisk minimalism, eller om du suktar efter mer kontinentala vindar.

Rullvagn 'Industri' - Järn

En underbart modern förvaringsvagn med fyra praktiska hyllplan. Den här skapelsen är både smidig och snygg. Den här produkten kan rullas, vilket gör att den inte är låst till ett enda rum. Du kan använda den som ett coolt sideboard eller låta den agera en nutida drinkvagn. Ställ dit några snygga blenders och cocktailglas för en perfekt vintageeffekt med retrokänsla deluxe! Rullvagnen är också ultimat för att servera snacks på eller lördagsbrunchen på ett kreativt sätt. Låt familjemedlemmarna få plocka godsaker från vagnen och om det vankas brunch utomhus är det perfekt att kunna rulla ut den!

 

 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden er3WGh:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!