Inreda ett mysigt sovrum
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inreda ett mysigt sovrum

Inreda ett mysigt sovrum

Visste du att du sammanlagt spenderar cirka 26 år av ditt liv på att sova? Av det skälet vågar vi på Reforma påstå att ditt sovrum är ett av hemmets viktigaste rum. Det är där du varvar ner och laddar batterierna inför ännu en dag av arbete, familjeliv och fritidsaktiviteter. Ett trivsamt och mysigt sovrum, som verkligen bjuder in till avkoppling, är därför en viktig del för att skapa balans och en hållbar vardag.

Hos oss på Reforma hittar du ett stort utbud av möbler och inredning för ett mysigt sovrum. Välj bland klassisk, vintage, industrialistisk och modern design – eller låt de olika världarna mötas.

Hitta inspiration i mötet mellan funktion och design

Ett sovrum bör vara som en inbjudande oas. Harmonisk, rofylld och tilltalande för ögat. Men för att inreda ett sovrum som känns mysigt och vilsamt, är det minst lika viktigt med god funktion. Stökiga, överbelamrade och oorganiserade rum främjar sällan avkoppling – så underskatta inte vikten av ett avskalat och välplanerat sovrum med bra förvaringsmöbler.

Ska rummet användas till något mer än bara sömn? Har du tillräckligt med förvaringsmöjligheter? Vill du ha ett sidobord, hyllor, en härligt skön läsfåtölj eller utrymme för någon annan hobby i ditt sovrum? Att fundera och kartlägga dina behov och preferenser är alltid ett bra första steg när du ska inreda ditt sovrum på ett mysigt vis.

Mjuk sovrumsinredning för ökad mysfaktor

En riktigt skön säng är givetvis A och O när det handlar om god nattsömn – men för att inreda ett mysigt sovrum ska du även satsa på textilierna. Lyxiga sängtextilier av hög kvalitet, fluffiga mattor och andra mjuka inredningsdetaljer är inslag som starkt bidrar till den lugna och ombonade känsla i sovrummet vi alla älskar.

Har du textilier till ditt sovrum men saknar inspiration för att göra det extra mysigt? Testa att göra som inredningsexperterna – betrakta sängen som sovrummets hjärta. Rama in den med en snygg sänggavel, vacker matta, kuddar i olika storlekar och kanske ett överkast. Bädda sedan sängen i flera lager, där du matchar textiliernas färgtoner, men blandar material och texturer. Lugna färger i sobra nyanser är att föredra, för ett riktigt mysigt sovrum.

Skapa stämning med rätt belysning

För att inreda ett riktigt mysigt sovrum, behöver du ljuskällor. En mjuk, varm och dämpad belysning, från flera ljuskällor, är att föredra. Sätt upp fina sänglampor på väggen eller kanske en fin lampa i fönstret. En golvlampa intill fåtöljen, härliga doftljus och en dekorativ ljusslinga kan ge dig ett extra mysigt sovrum. En god tumregel är att satsa på fem ljuspunkter om du ska inreda ett litet sovrum mysigt, och sju ljuspunkter om det är ett större sovrum.

Växter och detaljer i naturmaterial

Plocka in naturen i ditt sovrum med växter och inredningsdetaljer i trä. Vackra snittblommor, grönskande kvistar i en vacker vas på sängbordet eller en grön bladväxt i en hängande blomkruka – alla mysiga sovrum behöver inslag av naturen. Det ökar inte bara känslan av en rofylld oas, utan gröna växter är dessutom effektiva luftrenare.Fortsätt inpireras och läs mer om hur du lyckas med sovrummet i detta inlägg om hur du skapar en lugn atmosfär i ditt sovrum!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden H7MJDr:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!