REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inreda med kalksten, marmor och betong
Kalksten och marmor anses som ett lyxigare material och det är kanske just därför vi älskar det. Betongen är råare i utseende och något billigare. Många lyckas till och med tillverka sin egna bänkskiva i just betong. Vi gillar det unika i varje marmorbord och just det där avvikande mönstret som ibland uppkommer gör det ännu mer unikt. Naturmaterial ligger varmt om hjärtat och det ligger ju ett enormt jobb bakom varje produkt i marmor oavsett om det är en marmorskiva på ett bord eller om det är en liten förvaringsburk i marmor. Kalkstenen känns råare och ännu mera populär just nu, även om marmorn står stadigt ur inredningsperspektiv.Vi använder marmor och kalksten i både kök, badrum och småmöbler. Inredningsdetaljer som ljusfat, skärbrädor ljusstakar och askar gillar vi att lyxa till med i både kök, badrum och sovrummet. Marmorn och kalkstenen är ju lika på ett vis då dom är lika varierande i mönster och färgskala. Vem vill inte ha ett badrum av kalksten från golv till tak!? Tyvärr måste många dock nöja sig med antingen golv el väggar då priset är avgörande. Helt förståligt å andra sidan då man kan tänka sig vilket hårt arbete som ligger bakom.
Ett badrum i ljus carramarmor kan lätt kombineras ihop med svart för den som gillar det lite strama och stilrena men också ihop med mässing till den som vågar satsa på ännu mera lyxkänsla. Vågar man sig på den gröna marmorn så är mässingen minst lika populär. Det finns så många kombinationer så varje person kan säkert gilla just något i marmorväg. Att lägga fiskbensmönster av marmorplattor är att spä på det redan lyxiga ännu mer lyx. Även fiskfjällsmönster och hexagon mönster passar in i dessa material. Till kalkstensbadrummet är de svarta detaljerna klart populärast nu och gärna ihop med en duschvägg av svarta stålprofiler. I köken använder vi oss av antingen bänkskiva i stenmaterial el som stänkskydd. Ibland både och. Till de ljusare stilrena köken kan en svart Stenskiva i marmor höja kökets känsla av stilrenhet. Marmor passar lika bra in i de lantliga äldre köken, gärna i kombination med stor porslinsho. De moderna mörkare köken ihop med en kalkstensskiva blir verkligen både stilrent och varmt på samma gång. Ett soffbord i marmor kan ha hur många olika utseenden som helst. Fyrkantiga, runda, ovala bordsskivor med svart, vitt, stål eller Mässing stativ. Bordsskivor i vit carramarmor , svartmönstrad, grönmönstrad, brun och beigefärgad ses också. Vi ser också att marmorborden kombineras ihop med exvis klarglas och rökfärgat glas. Borden stylas gärna ihop med exklusiva viskosmattor och sammetssoffor. Det blir lyx på lyx och man får aldrig riktigt nog. Matborden i marmor omringas av sammetsstolar, både nättare men också av mer karmstolskaraktär. Visst passar andra stolar till borden också men det är just sammets möblerna som kombineras mest ihop med marmor.
På köksbänken stylar vi gärna en marmorbricka med snygga kryddburkar och färska kryddor i kruka. I badrummet lyxiga hygienprodukter,en snygg parfymflaska och kanske ett doftljus. De mindre produkterna i marmor piffas till med en snygg mässing, trä eller läderdetalj  , kanske en knopp i mässing på marmorasken eller en läderrem på marmorskärbrädan. De som väljer betongskivor vill åt det mer industriella eller lantliga stilen. Betongen gör sig fin både till svart och ljusare kök.
Flera laminatskivor liknande betong går att hitta i vår handel. Precis som soffbord, sittbänkar och mindre produkter som krukor.Att ljussätta sina rum med lampor i marmor var modernt senast på 80-90 talet, då den stora golvlampan ofta hade en rejäl marmorfot. Nu har även sten och betong börjat pryda våra lampor. Jättesnyggt i både fönster och över våra köksbänkar och köksöar. Många gjuter sina egna utemöbler i form av bänkar och bord. Hemmagjutna krukor till både inom och utomhusbruk har varit populärt i flera år och det är ju perfekta familjeaktiviteten. Om det är något material som kommer ta över sten/ marmortrenden så är det nog glas. Men vi kommer nog i första hand se det tillsammans med marmor, glasbordet kommer garanterat stylas med en ljusstake i marmor eller en snygg kalkstensplatta på bordet under blomstervasen. 

---

Skribent: Erica Westman, Styleica
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden bTBRBK:
Kommentarer:
Fortsätt »