Reformas stora soffguide | Reforma Sthlm
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Reformas stora soffguide

Reforma hjälper dig att hitta rätt soffa

Att välja rätt soffa till ditt hem kan vara en hel vetenskap. Det är ett vägande mellan komfort, design och pris där man vill hitta den perfekta kombinationen för ens egna behov. Soffan blir verkligen hemmets hjärta där mysiga familjestunder och härliga kvällar med vänner ska spenderas, förhoppningsvis i många år efter att soffan har tillkommit i ditt hem. För att hjälpa dig lite på vägen vill vi på Reforma ge dig våra bästa tips till hur du hittar din perfekta soffa!

Först och främst - Vågar man verkligen köpa en soffa online?

Att provsitta en soffa kan kännas avgörande för att besluta sig för om det verkligen är drömsoffan man kollar på och det är självklart helt förståeligt. Eftersom vi på Reforma i dagsläget inte har en fysisk butik eller något showroom där vi kan visa upp våra produkter så kompenserar vi detta genom att ha så kundvänliga returpolicies vi bara kan. Så att du har möjlighet att se, känna och klämma på din soffa innan du bestämmer dig. Genom att handla online slipper du också kötider och att själv ordna med frakten av din soffa. Skulle det vara några ytterligare frågor om material, komfort eller vad du än funderar på gällande våra soffor så kan du kontakta vår kunniga kundservice.

Steg 1 - Vilken storlek och vilken modell på soffa passar hos dig?

Bor du i ett hem med stora rum så har du all möjlighet att drömma om härliga modul- och hörnsoffor. Istället blir kanske valmöjligheterna för många för att kunna ta ett beslut. Försök då att se till dina personliga behov. Är ni en stor familj med barn som vill ha gott om plats att röra sig i soffan så är en hörnsoffa troligtvis det bästa alternativet. Spenderar ni mycket tid framför filmer och serier så rekommenderar vi att satsa på en soffa med ett härligt sittdjup där ni kan sjunka ner och sitta så bekvämt det bara går. Har ni mycket släkt och vänner över så är divansoffan något att kolla in. Men även en grupp av flera 2-3-sitssoffor. Med en divansoffa får du både gott om sittplatser och en plats att slappna av på.

Bor du däremot lite mindre så kan en för stor soffa lätt göra att rummet känns övermöblerat och trängre än nödvändigt. Kolla därför in en klassisk 2 eller 3-sitssoffa och lägg till en sittpuff om du känner att du behöver fler platser än så. Har du kanske en enrummare men vill ha nattgäster över då och då så finns det både snygga och bekväma bäddsoffor att kolla in. Tänk också på att en soffa med smala armstöd kan kännas nättare i ett litet rum och ge dig mer sittyta för samma storlek.

Steg 2 - Material & färg på din soffa

Soffklädslar av naturmaterial är allt som oftast något dyrare än de av syntetmaterial. De känns dock otroligt lyxiga och eleganta och vi förstår att många suktar efter det. Vad många däremot kanske inte vet är att en soffa med klädsel av syntet kan vara minst lika slitstark som en soffklädsel gjord av naturliga material. Här rekommenderar vi verkligen att ta hänsyn till din situation och anpassa både soffans färg och material efter hur den kommer att slitas i hemmet. Har du barn, husdjur eller planerar att din soffa ska stå i direkt solljus så är dessa faktorer definitivt något att ta i beaktning när du överväger alternativ. De mjukaste och skönaste sofforna är helt klart gjorda av tyg medans en soffa av läder som mer ska vara för uppvisning eller stå i ett rum för bjudningar kan vara riktigt snyggt.

Steg 3 - Rengöring och underhåll av soffor i olika material

Oavsett hur försiktig man är så kommer det mest troligt att komma en och annan fläck på din soffklädsel tillslut. Vissa material är självklart lättare att ta hand om och renhålla än andra men det finns vissa knep för att ta bort fläckar även från de mer känsliga materialen. Förhoppningsvis kan detta hjälpa dig att avgöra vilken soffa som passar i ditt hem.

Oavsett vilket material du väljer på din soffa så rekommenderar vi att du redan från början använder en impregnering som är anpassad efter materialet på klädseln. Om du är osäker på om impregneringen passar till din soffklädsel så kan du testa den på en yta som inte syns för att säkerställa att inte impregneringen lämnar någon fläck efter sig. Några generella tips för impregnering är att starta med en ny eller rengjord klädsel, spraya ca 15 cm från materialet och låt torka i 2 timmar i ett rum där du har möjlighet att vädra efteråt.

Polyester, nylon & bomull

Är din klädsel gjord av polyester eller blandningar av bomull och nylon och som dessutom är avtagbar kan den mest troligt att tvättas i maskin på ett skonsamt program. Är klädseln inte avtagbar finns det effektiva fläckborttagningsmedel anpassade för dessa material.

Sammet

Sammetstyg kan vara känsligt mot vatten och man bör därför undvika att rengöra tyget med en blöt eller fuktig trasa. Vid väta på sammet kan du enkelt använda en torr trasa eller hushållspapper för att suga upp vätskan. Vid en fläck rekommenderas att använda en våtservett. En sammetssoffa bör dammsugas med en mjuk borste eller rollas med jämna mellanrum.

Linne

Om vätska spills på linne bör det torkas av med en torr trasa. Vid en fläck på en linnemöbel bör en våtservett användas för att rengöra. Linnematerial (inte de allra känsligaste) går allt som oftast att tvätta försiktigt i maskin med kalla temperaturer.

Läder

Nyckeltipset när skinn ska rengöras är att återfetta det. Rengör därför din lädersoffa med en galltvål innehållande kokos- eller palmolja. Ta en ren, fuktig trasa och applicera galltvålen enligt instruktionerna.

Ull

Ullklädslar mår bäst av att inte tvättas för ofta, försök istället att vädra för att behålla en klädsel av ull fräsch. Vid fläck bör kallt vatten användas eftersom att ull kan krympa. Försök även att inte gnugga för hårt. Vid svåra fläckar finns det fläckrengöringar anpassade till ullmaterial.

Klicka HÄR för att komma till hela vårt soffsortiment!

Läs även vårat inlägg om hur du ger din befintliga soffa nytt liv under 500-lappen HÄR

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden fDHcnW:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!