10 tips hur du gör hemmet till ett lyxigt hotellrum | Reforma Sthlm
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Så skapar du hotellkänsla hemma


Så skapar du hotellkänsla hemma

Skapa den oslagbara känslan av mys och lyx som du känner på ett hotellrum, fast hemma hos dig. Reforma listar 10 enkla tips för hur du kan återskapa hotellkänslan så att du kan uppleva den varje dag.

1. Gör sängen lyxig med en härlig bäddning

Inget känns mer som ett lyxigt hotellrum än en fluffig, pampig säng att slänga sig i efter en lång dag. Med ett genomtänkt val av textilier till ditt sovrum kan du verkligen förvandla ditt sovrum till ett du skulle hitta på ett lyxhotell. Välj sängkläder med en exklusiv känsla, gärna enfärgat vita eller simpelt mönstrade såsom till exempel påslakansetet ‘Kos’ från Höie. Ett dubbeltäcke och ett hav av kuddar förhöjer dessutom hotellkänslan ytterligare. Kombinera detta med ett exklusivt sängöverkast i matchande nyanser. Kolla in ‘Quilt Velvet’ som är ett quiltat bomullsöverkast i en stilren grå färg.

2. Sängbord med förvaring gör susen

Det som framförallt står ut på ett hotell är den cleana looken där inte ett spår av vardagslivet med stressiga mornar eller bristande förvaring syns till. Att inreda bort vardagspusslet kan vara svårt men att var sak har sin plats gör det iallafall lättare att hålla hemmet stilrent och snyggt. Med hjälpa av lyxiga sängbord med inbyggd förvaring får man enkelt bort prylar såsom läsglasögon och mobilladdare som annars har en tendens till att störa harmonin i vart och vartannat sovrum. Med sängbordet ‘Prime’ får du både in trenden med valnötsfärgat trä och kan enkelt hålla ditt sovrum städat och fritt från småprylar.

3. Återskapa den varma känslan med mattor

För att verkligen återskapa lyxsvitarnas kännetecken hade man kanske helst av allt velat pryda sitt nya hotellinspirerade hem med en fluffig heltäckningsmatta, men som vi alla vet kan dessa vara opraktiska och svåra att hålla rena och fräscha i ett hem. Mattan ‘Filucia’ från Nordal kommer helt klart att ge samma lyxiga och eleganta intryck. Låt ‘Filucia’ förgylla ditt hem med sin glansiga, champagnefärgade nyans. Inte minst kan en matta vid sängen att sätta ner fötterna på när man vaknar höja känslan av hotell. Mattan finns i 3 olika storlekar så att du kan hitta den som passar bäst in i ditt hem. Satsa även på övriga textilier, inte minst gardiner som gärna får gå från golv till tak i dubbla längder.

4. Inbjudande sittyta med en djup soffa

En maffig hotellsvit har ofta vackra ytor för avkoppling där man kan slå sig ner och njuta, där man sitter skönt i sin badrock efter bubbelbadet och blir som omfamnad av ett mjukt moln. När du ska leta efter en soffa med hotellrumskänsla är djupet avgörande. Soffan ‘Sense’ från Zuiver finns idag inne i fem olika färger så att du kan hitta din ‘Sense’-soffa oavsett vilket färgtema du kör på. Soffan erbjuder både det djupet och den mjuka inbjudande form som man drömmer om. Komplettera din sittyta med den tillhörande pallen att slänga upp fötterna på så är du i mål med din makeover.

5. Dagbädden tar ditt hem till nästa nivå

På tal om sittytor med hotellkänsla så är en vacker dagbädd något utöver det vanliga. Ge ditt rum ett intryck av genomtänkt lyx och skapa ett hem där det verkligen ser ut som att någon som har koll på trend och stil bor. Inne på Reforma har vi flertalet dagbäddar i olika stilar så att du kan hitta den som tar ditt hem till nästa nivå. Dagbädden ‘Diva’ har precis de raka, stilrena linjer som överensstämmer med bilden av ett klassiskt hotellrum, och dessutom är den galet skön med sin stoppade sits och uppbyggda nackstöd.

6. Speglar skapar rymd och elegans

Få saker kan lyfta ett rum så mycket som strategiskt placerade speglar. Även de lyxigaste hotellrummen har ofta en begränsad yta och därför förekommer ofta speglar för att öppna upp rummet och få det att kännas rymligare. För den mer rustika hotellkänslan är spegeln ‘Tiki’ ett utmärkt val, vill du däremot gå på den mer avskalade, moderna looken så är ‘Spirit’ något att satsa på. ‘Spirit’ finns dessutom med både svart, guldfärgade och träfärgad ram. Montera din spegel på väggen mittemot ett fönster så kommer den att göra under för rymden i rummet.

7. Stilrena detaljer skapar en clean look

Som tidigare nämnt är det avgörande att enkelt kunna hålla hemmet rent från spår av vardagslivet för att behålla lyxkänslan. Detaljer såsom en pappershållare från Bloomingville, tidningsstället ‘Scholar’ eller den snygga marmorförvaringen ‘Marblelous’ hjälper dig att hålla hemmet snyggt samtidigt som det pågår ett helt liv där. Kombinera de praktiska detaljerna med vackra dekorationer såsom den modernt utformade vasen ‘Stoneware’ eller vackra ‘Nature’. Se alla våra lyxiga dekorationer HÄR.

8. Stämning med belysning

Valen av belysning är den del som verkligen sätter stämningen för rummet. Ett varmt och mysigt sken kan göra vilket rum som helst till en inbjudande svit. Skapa en helhet genom att ha flera källor till ljus. Använd taklampan som statement piece och komplettera rummet med mindre ljuskällor som skapar mysstämning. Kolla in taklampan ‘Bright’ från Fair Glare. Har du ett större rum att belysa så kommer ‘Mandrino’ verkligen att ge rummet karaktär och elegans. Kolla in vårt breda sortiment för vägg- och sänglampor HÄR.

9. Valen av material

När det kommer till hotellrum, oavsett vad det är inrett med för stil, är ofta de klassiska och tidlösa materialen en återkommande faktor. Sök dig därför till material som sammet, läder, glas, massivt trä och lyxa till det med detaljer av sten och marmor. Satsa också på kvalitativa och tidlösa möbler för att undvika att behöva byta ut din inredning oftare än nödvändigt så bidrar du till en bättre miljö.

10. Välj en neutral färgskala som bas

Alla dessa detaljer kommer helt klart att höja ditt hem och skapa den lyxkänsla som du drömmer om. Men för att verkligen skapa något extra är färgskalan otroligt viktig. Välj gärna en neutral färgskala där det mesta går i samma ton och tillsätt istället personlighet och unikitet med små färgklickar eller detaljer som speglar dig och din stil. På så sätt har du alltid en neutral bas att anpassa efter trender och om du tröttnar på de mer iögonfallande detaljerna i ditt hem.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 5g829B:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!