Skapa en snygg och inbjudande hall
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Skapa en snygg och inbjudande hall


Ordning och reda

Hallen ska vara välkomnande för gäster och samtidigt trivsam och välorganiserad för dig/er som bor. Förvaring på väggarna som vägg-korgar och krokar ger direkt ett lyft och plats för utrymme. Krokar går inte att ha för mycket utav och om du vill framhäva en speciell accessoar sätt gärna upp en särskild krok för att få fram en dekorativ känsla.   

Dold förvaring är också perfekt för att få hallen att inte kännas rörig. Används en byrå med lådor där du kan dölja dina saker och samtidigt dekorera byrån ovanpå med en växt, ljus eller vacker skål att lägga nödvändigheter i. Finns det inte plats för byrå är det bästa alternativet att sätta upp hyllor på väggen och använda lådor/korgar med förvaring. Om utrymme finns gör stolen sig ofta snygg i hallen och blir en användbar möbel. Välj en stol med lite karaktär, det sätter prägel på hallen. Om hallen har smart förvaring kommer den genast att kännas mer harmonisk och strukturerad.

Tänk på att en liten hall kräver avskalad inredning, bra belysning, smart förvaring och speglar. En större hall kräver samma saker men också någon typ av sittmöbel, klädhängare och textilier om du vil få till ett ombonat intryck.

Välkomna med en fin matta

Mattor gör mycket för att ett hem ska kännas hemtrevligt och mysigt. Välj gärna en varm färg som går i ton med din övriga inredning. Man vill gärna komma hem till värme. Vi kan verkligen rekommendera våra dörrmattor från IB Laursen. Deras vackra dörrmattor är rejäla och ligger stadigt och stilla på underlaget. Extra trendiga hallmattor just nu är jutemattorna. Dessa mattor är stabila, slitstarka och 100% återvinningsbara. Jute odlas på flera platser i Asien där man sedan använder stjälkarnas fibrer vid tillverkningen och resultatet är ett grovt slitstarkt material.  Mattorna är vävda efter ny beredningsmetod som gör garnet mjuk och härligt.

Plocka in naturnära detaljer i hallen som jutemattan för att få en trendig och miljöveten look. Jutemattan är perfekt just i hallen för att den är både smuts och slittålig. Ska du inreda en liten hall är en rund matta perfekt. Har du en större hall är den rektangulära eller fyrkantiga mattan ett snyggt val. Bra att tänka på är att välja matta som följer rummets egen form. Är hallen avlång så välj en avlång hallmatta. Välj inte en matta som är för liten, det förminskar rummet och skapar skeva proportioner i rummet.

Ljusa upp hallen med speglar

Ett enkelt och snyggt sätt att få in mer ljus i hallen och få den att kännas större är att använda sig av speglar! Sedan vill man gärna spegla sig innan man går utanför dörren. Om man har en liten hall får spegeln hallen att kännas större. Desto större spegel du har desto större känns rummet. Spegeln gör också rymd och ljus med hjälp av reflektioner som bildas i den. Förutom spegelns praktiska funktion är den lika mycket en trendig inredningsdetalj just nu. Avlånga speglar är perfekta att förstora mindre rum med. Ställ den på golvet eller häng upp den vågrätt på väggen. Om spegeln är längre och smal är det perfekt då det gör att rummets vägg ser mycket längre ut. Runda speglar har uppmärksammats stort på instagram.  Dekorera med en stor rund spegel i hallen eller flera små, även snyggt att mixa tillsammans med tavlor. Detta kommer att göra väggen levande. Om du inte har fönster i hallen kan du använda dig av mindre fyrkantiga speglar. Det går att lura ögat med fyrkantiga speglar och trolla med ljuset vilket ger en fönsterillusion.

Belysning

Första intrycket av hemmet skapas i hallen, men rätt ljussättning sätter det en prägel på resten av hemmet. Med rätt sorts ljus kan hallen få en annan karaktär och det är trevligt att mötas av snygga lampor när man kommer hem då det skapar ett välkomnande intryck. Många av de lampor som du kan välja bland hos Reforma kommer från flera kända varumärken och är noga utvalda. Vi har lampor och taklampor i flera olika stilar, material och prisklasser så att varje individ ska kunna hitta den lampa som passar ditt hem och inredningsstil bäst.

Sprid ut olika ljuskällor i hallen både högt och lågt för att skapa den där mysiga belysningen. Det kommer dessutom få hallen att kännas större, ljuset ska vara mjukt och behagligt. Genom att sätta upp ljuskällor med riktat ljus, så kallad punktbelysning, skapar du stämning och ett skönt lugn. Punktbelysning gör även att du ser bättre i spegeln och fångar fler vinklar och konturer än vad som är möjligt med takbelysning.

Globen Lighting är ett känt varumärke hos oss som formger och tillverkar interiörbelysning där fokus ligger på kreativ form och funktion. Lampan blir mer än bara en ljuskälla. Med modern design och stor passion har Globen Lighting skapat produkter som sätter en helt ny prägel på ditt hem. Upptäck lamporna HÄR.
 

Inför dekorerande detaljer

Förutom allt det praktiska som vi vill att en hall ska innehålla gör de små detaljerna mycket för helhetsintrycket och känslan man får när man kliver in i hallen. Något så simpelt som en vacker tavla eller väggutsmyckning är enkla detaljer som ändå gör mycket för intrycket. Konst är en av de saker som verkligen berättar vem du är så var inte rädd för att addera konst i hallen. Blommor och växter piffar också upp hallen ordentligt. Oavsett om du har en stor eller liten hall finns det oftast plats för en växt. Ha växten ovanpå hyllan/byrån eller sidobordet/golvet. Om du eftersträvar en lyxig känsla i hallen och om utrymme finns så välj en större vas och fyll med en maffig blombukett och ställ på sidobordet/byrån. Upptäck våra dekorativa vaser i fina former och vackra färger HÄR.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden jn89BB:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.