Trendspaning inför hösten
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Trendspaning inför hösten

Trendspaning: inredningstrender hösten 2019

 

Vi vet, sommaren är knappt här ännu men vi kan trots detta inte hålla oss från att börja nosa i vad som kommer bli de stora trenderna denna höst. Ingenting är ännu hugget i sten men här är vår trendspaning inför vår kommande favoritsäsong!


Allt ligger i detaljerna - inredningsartiklar att satsa på 2019

It is all about the details. Med enkla medel kan du förvandla vilken tråkig inrednings som helst. Kom ihåg att du inte alltid behöver köpa allt nytt när du är ute efter en nystart. Det räcker ofta med ett par nya inredningsartiklar för att ge ett helt rum ett rejält uppsving. Nedan är de största trenderna när det kommer till detaljer som du bör satsa på till hösten.

 

Statement-mattan - Glöm inte att även golvet förtjänar kärlek!

En ny, snygg och häftig matta får vilket tråkigt inrett rum som helst att flyga. Mattor med grafiska mönster eller med en färgsprakande kulör är det absolut mest trendiga du kan göra under inredningsåret 2019!  På Reforma Sthlm hittar du mängder med mattor från varumärken så som House Doctor, Madam Stoltz, Nordal, Dixie mfl som kommer bli en härlig detalj i ditt hem.

En statement-matta behöver dessutom inte vara ett just estetiskt statement utan kan även vara ett ställningstagande för vår framtid och för miljön. På Reforma kan du nämligen uppdatera ditt hem med mattor gjorda av återvunna material. Varumärket Dixie har tagit fram en metod som skapar mjukt och härligt tyg av inget mindre än återvunna PET-flaskor som har räddats från havet. Vi kan inte tänka oss något bättre än att göra en god gärning för vår miljö samtidigt som vi uppdaterar vår heminredning till det bättre!

  

Inred med inspiration från havet

Havets mystiska former är mer aktuellt än någonsin. Detta ser vi fram för allt just nu i formgivning av vaser, krukor och porslin. Det är tydligt att formgivarna till de hetaste vaserna just nu har hämtat inspiration från böljande sjögräs och vackra koraller. Genom att bjuda in dessa underbara mönster till din övriga inredning får du en daglig påminnelse om havets underbara mystik! Lika bra för själen som för inredningen. Detta är vår absoluta favorittrend som vi är glada håller i sig in i hösten!


Låt porslinet tala - iögonfallande koppar och tallrikar

Nästa stora trend hösten 2019 är det iögonfallande och annorlunda porslinet. Här vill vi tänka utanför boxen! Glöm det gamla vita klassiska porslinet och tänk färg och annorlunda form. Avvikande och naturliga former som ger en unik och avslappnad känsla till dukningen är den tydliga trenden detta år! Jordnära kulörer i brunt, grått, blått och gult som passar lika bra året runt!

 

Höstens färgtrender 2019

Färg är inte alltid det lättaste. Speciellt i de skandinaviska hemmen där vitt och grått ofta får ta alldeles för stor plats. Här nedan finner du detta års mest framstående trender när det kommer till färgpaletter inom heminredning.  

  

Gult är inte fult

Denna härligt soliga färg håller i sig även till hösten. Efter sommarens solgula och citrongula känsla vill vi däremot gå mot det mer senapsgula hållet. Vi kan inte tänka oss en bättre detalj till hemmet än en mysig pläd till soffan i gult och orange eller en häftig retro fåtölj av senapsgul manchester eller sammet. Att addera höstens bästa trendfärg behöver inte vara svårare än så!


Färgsprakande paletter - Gör din inredning mer lekfull

Förutom gult ser vi även fler färgsprakande paletter i alla inredningsmagasin just nu. För den modiga: satsa på korall, cerise och klarblå. För den mer modesta inredaren föreslår vi mossgrönt och marinblått.


Bjud in hösten med mer dova kulörer

När hösten faller in vill vi burra in oss och öka mysfaktorn. Detta görs bäst med dovare kulörer på filtar, överkast och prydnadskuddar. Tänk mörkare färger med varma toner för att få den där härliga känslan som gifter sig fint med tända ljus, en värmande brasa och sköna kvällar i soffan. Var heller inte rädd för att addera möbler och inredningsdetaljer i svart till ditt hem då denna kulör faktiskt kan förvåna hur snygg den blir i såväl det moderna som det lantliga hemmet!  

  

Materialen som dominerar trendhimlen 2019

Vilka material bör du satsa på till hösten? Vi på Reforma har tagit fram tre trender vi spår växa sig extra starka detta år!

  

Mjukt som sammet

Detta underbara och lyxiga material som även i år håller sig kvar starkt på trendhimlen. Sammetens mjuka och vackra look omvandlar alla hem till att bli mer exklusiva och vackra. Sammetskuddar, sammetssoffor och fåtöljer i sammet syns i alla inredningsmagasin och gifter sig väl med de flesta typer av inredningsstilar. Har du ännu inte införskaffat en trendig sammetspuff till ditt hem är det under 2019 verkligen dags! Denna trendmöbel håller i sig och är nu snyggare än någonsin förr! På Reforma Sthlm handlar du tryggt och säkert möbler i sammet på nätet med snabba leveranser och trygg betalning.


Rustika detaljer i trä som andas vintage och industri

Vill du värma upp känslan i ditt hem är rustikt trä vägen att gå. Med hjälp av rustika trämöbler adderar du en ombonad känsla till ditt hem som andas häftig industri och vintage. Med ett vackert och rustikt matbord i återvunnet trä skapas en charmig förutsättning för långa middagar med gott sällskap. Är du inte i behov av ett nytt matbord kan du enkelt skruva upp en häftig vägghylla i trä eller varför inte ett sängbord gjort av en vintage äppellåda?


Högblank glas och exklusiv marmor 

Önskar du bryta av de varma kulörerna och de rustika trämöblerna är högblanka ytor ett hett tips. Soffbord i glas är år 2019 trendigare än någonsin förut och mängder av varianter dominerar alla inspirationssidor för heminredning och design. Är du en marmorälskare är även detta ett perfekt sätt att bryta av det mer rustika elementen. Satsa då på grå, svart och grön marmor då dessa marmorfärger är trendigast just nu. Det högblanka och hårda i glaset och marmorn går väl med de mjukare elementen i din inredning och det är just kombinationen mellan varmt och kallt, hårt och mjukt som skapar den där hemtrevliga och orginella känslan vi alla vill åt!


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden Qb6Wex:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!