VI VÄLKOMNAR LINUM DESIGN
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
VI VÄLKOMNAR LINUM DESIGN

OM LINUM

Linum är ett svenskt textil varumärke som är känt för sina sobra färger och hållbar textil design som passar i varje rum i hemmet. Skandinavisk design när den är som bäst! Linum har i flera generationer levererat högkvalitativa textilier för alla rum och tillfällen. Linum startade 1966 och vuxit som en internationell aktör sedan dess med ett enormt stort fokus och ansvar för hållbarhet och vad Linum ska bara framöver i deras produktion av textilier. Linums design är unik och har begränsad produktion. De använder sig av sina egna system av färgkoder, därför skapar Linum alltid sin egna version av all medveten design de producerar. Designen är sofistikerad och urbant - det är ett hantverk med formstarka mönster och exklusiva material. Det gör att Linum har ett starkt varumärke och behåller en förstklassig position inom sin bransch, främst också med deras hållbarhetstänk och fokus på miljömedvetenhet.

HÅLLBARHET

Linum tänker på det små ögonblicken i vardagen som är betydelsefulla och värdefulla. Linum design vill dela med sig av de situationer, evenemang och vardagliga nedslag som tillsammans bildar Linums dåtid, nutid och framtid. På Linum är deras kunskap kundens kunskap, det är viktigt för Linum att skapa ett värde och ge information om hur deras hållbarhetstänk går till!

DET KREATIVA

Linum har under årens lopp hämtat inspiration i den svenska naturen. Bland annat har ikoner som Monica Zetterlund, Jan Johansson och Ingrid Bergman inverkat på deras kreativa processer och har namngett flera produkter hos Linum. Linum arbetar nästan enbart med naturmaterial och kan därför stolt ge kunder ett större och mer varierad sortiment och Linum blir därför storsäljare inom bomull och ull, men också exklusiva tyger tillverkade i linne och silke. Linum har även ett eget typ av färgsystem som utarbetats i flera år. Genom att Linum varit noggranna med sina färger och nyanser, passar alla Linums produkter ihop oavsett när du köper dem. Idéen bakom textilierna hos Linum är att kunna köpa, slita och älska en matta, för att några år senare hitta en matchande pläd. För Linum och Reforma är det en viktig del av hållbarheten - återanvändningen av produkter! Linum vill inte bara verka som ett urbant textil varumärke med unik design, de är också värna om det sofistikerade. Linum vill lyfta det vi gillar med det svenska designen, enkelhet. Det är denna kombination som gör Linum speciellt!

KOLLEKTIONERNA

Chanell -

Chanell är en liten och avskalad kollektion som erbjuder plädar och kuddfodral i 100% linne samt matta tillverkad av stark bomull i tre olika storlekar

Intermezzo, West och Paulo -

Rama in dina fönster vackert med en gardin från Linum ifrån West-kollektionen. Gardinerna i denna kollektion är gjord av rent linne, vilket ger den ett rustikt utseende och vacker struktur. West finns i flera klassiska färger och passar i alla typer av rum! På Linum har de tre olika gardiner i deras sortiment, INTERMEZZO, en lätt linnegardin med fin transparens, WEST, en lite tätare och mer kraftfull. Samt den klassiska sammetsgardiner PAOLO. När man stylar gardinerna så kombineras dessa gärna i lager och låter exempelvis linnet eller sammeten vara i fokus, beroende på säsong. INTERMEZZO och PAOLO. Linum har våren 2020 anpassat till en mer vårig färgskala, så att en hundraprocentig matchning mellan tygerna ska finnas.

Urbant. Sofistikerat. PAOLO -

Den stilsäkra kollektionen i 100% bomullssammet har varit en framgång från dag ett hos Linum. Paolo-gardinen från Linum är en mjuk sammet gardin med vackert bomullsfoder. Den balanserade designen gör den väl lämpad som gardin, draperi eller skiljevägg i ditt hem. Samlings tejpen säkerställer att gardinen är lätt att hänga med stänger eller gardinkrokar. Gardinlängderna finns tillgängliga per styck och finns i flera underbara färger. Linum ville göra en dramatisk kollektion än vad Linum tidigare fokuserat på. För Linum är varje produkt betydelsefull av respekt för det hårda arbete som ligger bakom. I kombination med Linums kunders höga förväntan om att kunna älska ett överkast, kuddfodral eller en gardin i generationer samt Linum önskan om att tillgodose kraven på en allt mer hållbar tillvaro, prioriterade Linum att göra ett fåtal produkter i kollektionen PAOLO. Känslan var taktilt, urbant och sofistikerat!

REFORMA <3 LINUM

Vi på Reforma tycker det är extra kul att Linum Design har valt att fokusera helhjärtat på hållbarhet. Vi är jätteglada över att Linum anslutit sig till vårt stora utbud av varumärken som gör en markant skillnad för miljön och hållbarhetsarbetet inom vår bransch. Spana in allt från Linum HÄR

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 6dbc4C:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!