Transparens

Hos Reforma kan du enkelt ta reda på hur och var varje enskild artikel är producerad. Skicka in din fråga här, så återkommer vi till dig med exakt information!


Transparens är kanske en av de allra viktigaste delarna av vårt hållbarhetsarbete. Ju mer information vi ger dig som kund, ju enklare kommer det vara för dig att göra ett genomtänkt och hållbart val. Vi hoppas dessutom att vår transparens kan influera och påverka möbelindustrin i sin helhet till det bättre.

Vår strategi när det kommer till vårt hållbarhetsarbete är att alltid välja det minst dåliga alternativet. Vi är ödmjuka och tydliga kring faktumet att vi är långt ifrån perfekta, men att vi är stolta över det vi åstadkommit hittills. Transparens är kanske en av de allra viktigaste delarna av vårt hållbarhetsarbete. Ju mer information vi ger till våra kunder, ju enklare kommer det vara för dig som kund att göra ett genomtänkt och hållbart val.

För att vi ska vara så transparenta kring vår beräkning och klimatkompensation som möjligt, vill vi att du som kund ska kunna ta del av våra utsläppsberäkningar och våra certifikat för klimatkompensation via nedan länkar:

Utsläppsberäkning 2019 >
Certifikat för klimatkompensation 2019 >
Utsläppsberäkning 2020 >
Certifikat för klimatkompensation 2020 >
Certifikat för klimatkompensation 2021 >
Certifikat för klimatkompensation 2022 >
Certifikat för klimatkompensation 2023 >
För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg med att de möbler och inredningsdetaljer du köper hos oss har producerats med både social och miljömässig hållbarhet i beaktning. Just därför märker vi på produktnivå upp vilka av våra nio hållbarhetskrav varje enskild artikel uppfyller. Dessa symboler hittar du under produktinformation på artikelns produktsida.

Vi arbetar just med att kunna skriva ut exakt fabrik, ursprungsland och producent för varje specifik artikel som säljs hos oss.Hos Reforma kan du enkelt ta reda på hur och var varje enskild artikel är producerad. Skicka in din fråga här, så återkommer vi till dig med exakt information!Vår strategi när det kommer till vårt hållbarhetsarbete är att alltid välja det minst dåliga alternativet. Vi är ödmjuka och tydliga kring faktumet att vi är långt ifrån perfekta, men att vi är stolta över det vi åstadkommit hittills. Transparens är kanske en av de allra viktigaste delarna av vårt hållbarhetsarbete. Ju mer information vi ger till våra kunder, ju enklare kommer det vara för dig som kund att göra ett genomtänkt och hållbart val.

 

Vi hoppas att vi, genom att ge våra kunder full insyn i vårt hållbarhetsarbete, kommer influera och påverka möbelindustrin i sin helhet till det bättre.


För att vi ska vara så transparenta kring vår beräkning och klimatkompensation som möjligt, vill vi att du som kund ska kunna ta del av våra utsläppsberäkningar och våra certifikat för klimatkompensation via nedan länkar:Utsläppsberäkning 2019 >
Certifikat för klimatkompensation 2019 >
Utsläppsberäkning 2020 >
Certifikat för klimatkompensation 2020 >
Certifikat för klimatkompensation 2021 >

Certifikat för klimatkompensation 2022 >
Certifikat för klimatkompensation 2023 >


Då det fortfarande finns områden där vi inte lyckats hitta så pass klimatsmarta alternativ vi hade hoppats på, ser vi beräkningen och klimatkompensationen av våra utsläpp som en viktig och effektiv del av vår klimatstrategi. Alla möbler och inredningdetaljer som går att köpa hos oss är till 200% klimatkompenserade för vad gäller materialutvinning, produktion och transport.


För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg med att de möbler och inredningsdetaljer du köper hos oss har producerats med både social och miljömässig hållbarhet i beaktning.


Just därför kommer arbetar vi just nu med att märka upp alla våra artiklar med den eller de av våra nio hållbarhetskrav varje enskild artikel uppfyller. Dessa symboler kommer du snart att hitta du under produktinformationen på artikelns produktsida. Läs mer om symbolerna här > Vi strävar även efter att kunna skriva ut exakt fabrik, ursprungsland och producent för varje specifik artikel som säljs hos oss. 

Läs mer om vad vi gör:

Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!