Namnlöst blogginlägg
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Så lyckas du med inredning i sovrummetSå lyckas du med inredning i sovrummet

Sovrummet är en viktig plats då det är rummet där vi hämtar energi och spenderar en stor del av vårat liv i. Vi både startar och avslutar dagen här och därför är det extra viktigt att skapa en mysig och lugn känsla för att kunna återhämta sig själv. Här kommer våra bästa tips hur du lyckas med inredningen i ditt sovrum.

Skapa en lugnande känsla i rummet

Vi vill börja med att skapa en lugnande känsla i sovrummet. Detta ska vara en plats där du kan gå till när du behöver varva ner och hämta energi. För att skapa denna känsla behöver vi mjuk inredning som har mjuka former och lugna färger som skapar harmoni. Steg ett är en ha en mjuk och mysig matta som gör att hemmet känns ombonat. Med denna Matta 'Copenhagen Wool' från Classic collection får du en känsla av lyx och harmoni till rummet, den är dessutom exklusivt handgjord vilket för att varje matta blir unik och levande i sin naturvita färg och mönster. En mysig matta gör det dessutom lite enklare att kliva upp ur sängen på morgonen! För att få en ännu varmare känsla i sovrummet så varför inte addera en mysig pläd på sängkanten, det är både en snygg detalj men skapar även en varm stämning i rummet. Varumärket Bloomingville har massvis med fina plädar i olika färger som passar perfekt i sovrummet.

Hitta rätt belysning för att skapa en riktig mysstämning

Rätt Belysning i sovrummet är viktig för att skapa en mysig stämning och göra kvällsläsningen smidig. Först och främst spelar storleken på rummet roll hur mycket belysning du behöver. Har du ett relativt stort sovrum så kan det vara bra med en generell belysning som ger bra spridning över hela rummet. Denna moderna taklampa Taklampa 'Wicker' från HK living är en perfekt sovrumslampa då den är tillverkad av rotting i en mjuk naturfärg som skapar en varm känsla i ditt sovrum. En taklampa är dessutom väldigt bra när du behöver belysning för dina vardagliga sysslor så som vika kläder eller bädda sängen. Har du en dubbelsäng så är det väldigt snyggt med två vägglampor på vardera sida som gör ditt sovrum symmetriskt. Det är dessutom perfekt till lässtunden att kunna vinkla lampan för bästa ljus. Globen lightning har dessa fantastiska vägglampor hubble som är i snygg och diskret design i olika färger. Har du en enkelsäng eller bara vill dekorera ditt sängbord så är denna bordslampa ’irish’ en stilren pärla för sovrummet! Sist och inte minst så behöver vi en ljuskälla i fönstret för att skapa den här mysstämningen vi drömmer om. Cozy Livings lampa ’lulu’ som är modernt designad med sin mjuk rundade skärm passar perfekt in som en sista detalj i sovrummet.

Inred med rätt möbler för smartförvaring

I sovrummet är det viktigt att tänka på att inreda med rätt möbler. Vi vill inte ha rummet för övermöblerat, hellre att vi lämna stora tomma ytor för den harmoniska känslan. Då gäller det att vara smart när det kommer till inköp av möbler eftersom vi behöver smidig förvaring. Sängbordet ska inte bara vara snyggt utan gärna ha olika hyllplan eller lådor som är perfekt att förvara böcker eller mobilladdaren i. På så sätt så får du också ett mer organiserat hem. Sängbordet från IB Laursen som är gjort att återvunnet trä är ett hett tips till sovrummet just nu med dess unika design. Bordet ger dig den perfekta mjuka känslan till ditt sovrum som vi strävar efter och har även 2 olika öppna hyllplan vilket ger plats för förvaring och avlastning. Ett annat alternativ till sängbord är ’Elle’ från vårt eget varumärke Reforma. Detta bord är en trendig och modern möbel som tillför det lilla extra till sovrummet med dess praktiska förvaring i form av två lådor. Passar perfekt för dig som vill gömma undan dina prylar eller vill ha ännu mer förvaring. En annan bra sak som är bra att tänka på när du inreder ditt sovrum är att ha en plats att sitta på som inte är sängen. En snygg lougnestol eller en bekväm fåtölj är en perfekt möbel för lässtunden eller bara för att varva ner i! Loungestol 'Kelia' från Bloomingville passar perfekt till sovrummet då stolen är gjord av rotting och har en design som aldrig går ur tiden.

Naturnära färger som skapar lugn

När det kommer till färgskalan i sovrummet är det enklast om du bestämmer dig för ett tema som sovrummet ska följa. Eftersom vi vill skapa den här lugna känslan så är ett tips att inreda med naturnära färger eftersom det skapar lugn och harmonisk energi i rummet. Färger och ljus kan påverka vårat humör och kan därför vara en bra idé att ha ett sovrum som går i rätt toner. Svala skogstoner i grönt, havs och himmelsnyanser i blått, jordnära beige och även lugnade grått är nyanser som
kommer hjälpa rummet att utstråla harmoni!

Få en hemtrevlig känsla med detaljer

Detaljer är lika viktigt i sovrummet som i andra delar av hemmet. Det skapar en härlig kontrast och får rummet att kännas hemtrevligare. Detaljer som kan vara viktigt att tänka på är till exempel rätt antal kuddar i sängen för att skapa en inbjudande känsla. Vi brukar säga att runt 2-6 kuddar beroende på hur stor säng du har är optimalt. Från Classic Collection hittar du fina prydnadskuddar för att skapa en lyxig känsla i sovrummet. Det kan ibland räcka att bara byta ut kuddfodralen i olika färger för att få en ny touch på rummet!

Mysiga sängkläder

Det finns ju inget bättre än att bädda ner sig i fluffiga och mysiga sängkläder efter en lång dag. Därför är ett av våra viktigaste tips att investera i mjuka och sköna sängkläder för en bättre sömn. Varumärket HÖIE har mängder av härliga sängkläder i olika färger och mönster. Påslankansetet KOS är en favorit hos många då det är med kreppeffekt i 100% bomull som håller dig varm under vintern och sval på sommaren. Kreppmaterialet har unika luftfickor som anpassar sig efter temperaturen. Tips är också att köpa sängkläder i olika färger för att kunna variera om du vill växla mellan mörka och ljusa färger!Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden Jbtcx2:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!