Så skapar du en interiörer med karaktär
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Så skapar du en interiörer med karaktär

Så skapar du en interiörer med karaktär

Vi på Reforma har gjort en guide till dig om hur du gör för att skapa en djärv, personlig och cool inredning i ditt hem. Inredning ska vara roligt, så var inte blyg. Experimentera med textur, färg och mönster i ditt hem.

I de flesta personers hem, främst i de nybyggda lägenheterna och husen, så kan de enkla och tråkiga vita väggarna behöva ett lyft tillsammans med en touch av personlighet. Nyckeln för att förändra din inredning och höja upp dess karaktär, är att ta in din personlighet. Vi på Reforma ger dig en enkel inspiration till hur du kan ta ditt hem och inredning till en ny nivå!

Detaljer, detaljer och ännu mer detaljer

Några välplacerade detaljer kan förvandla ett intetsägande rum till ett storslagen sådant. Lägg till något som är personlig för dig. Vare sig det är en vas från House Doctor eller en fönsterlampa från Nordal - så kan en liten detalj höja ett helt rum. Addera en cool och udda statement lampa i taket. Detta är ett bra sätt att definiera olika delar av stora utrymmen i ditt hem, till exempel ett kök, matsal eller ett sovrum.

Med ett fönster för möjligheter

Att rama in ett fönster med rätt inredning gör en markant förbättring ett tråkigt rum och faktiskt få det att se ut som ett helt nytt. Det är lätt att lägga till drama, färg och detaljer med draperier och fantastiska tyger i din gardin. Montera din gardin ända upp i taket för extra höjd och känslan av ett lyxigt hotellrum.

Färger

Tänk på hur(!) du använder ett rum när du applicerar färg. Var lite mer modig i de rum där du samlar familjen och vännerna men välj lugnare toner i sovrummet. En färg som poppar i en matsal eller vardagsrum är perfekt. Där är centrumet av hemmet, gå loss och experimentera. De färger Reforma ser är trendiga just nu är skogsgrön och rostfärg. Sovrum ska återspegla den mysiga och ombonade känslan, så här skulle vi rekommendera dig att använder djupa, varma nyanser. Slutligen, begränsa inte färgen till väggar: om du vill behålla en enkel look, lägg till ett färgglad matta från Bloomingville, addera ett coolt soffbord ifrån Bold Monkey eller klä en stol i en kontrasterande nyans.

Tänd upp ditt hem

Rätt (eller fel) belysning kan omedelbart förändra stämningen i ett rum. Helst bör ett rum ha tre typer av belysning. Fokus: Fokuserat på ett område för en specifik anledning, exempelvis riktad mot en tavla eller lampor bakom en spegel. Accentbelysning: Accentbelysningen ska väcka intresse, tex hängen över en köksö, lampetter i ett badrum eller små lysdioder i inbyggda bokhyllor kan ge direkt ljus och liv. Riktningsbelysning: Addera riktningbelysning i en korridor för en cool effekt.

Färgglatt (eller bara målarfärg)

Att måla en vägg (eller varför inte ett tak) är det snabbaste sättet att förbättra utseendet på ett rum. Lite färg på en oväntad plats kan göra stor inverkan. Vi på Reforma älskar tex målade innerdörrar i en kontrasterande färg. Svarta dörrar i ett hus med alla vita utsmyckningar är också otroligt elegant och ger en omedelbar känsla av nyfikenhet. Denna stil går även ton-i-ton med det industriella som Reforma ser är väldigt populärt just nu.

Gör en entré

Ingångar och badrum är perfekta för mönstrade tapeter, eftersom du bara är i dem i några sekunder åt gången. Strukturerade tapeter skapar en otrolig mysig känsla. Detta tillsammans med mysig belysning eller ljushållare i keramik gör ett fint och karaktäristiskt uttryck.

Konst

Vita eller mörka texturerat väggar kan hjälpa till att lyfta en målning. Men glöm inte bort ramarna: Vi gillar träramar och Reforma har posterhängare i ekträ. Detta är ett simpelt och stiligt sätt att hänga upp dina posters på som er en ännu mer inramad och unik känsla. Reformas posterhängare är handgjorda i trä och är lika moderna som klassiska.

Missa inte att utnyttja volymen

Många nya bostäder har högt i tak, då är det extra viktigt att bibehålla balansen i rummet. Ingenting gör att ett stort rum ser oproportionerligt stort ut som små möbler och tillbehör. För att få stora väggar och höga tak att se mindre nakna ut kan du testa att prova en gruppering av inramade tavlor, alltså en fotovägg, men då addera en stor spegel i mitten för att göra hela väggen roligare och även rummet större eftersom speglar ger intrycket av att rummet ser ut att bli större. Kom ihåg att hålla proportionerna till storleken på rummet. För många små saker kan bli röriga snarare än intressanta och stiligt.

Mixa och blanda

En blandning av eklektiska möbler och tillbehör kan ge ett nytt hem en mysig och ombonad look. Krydda till dina rum med krämiga färger, gråa accenter med addera metall och djurmönster. Lite leopardmönster och zebramönster tillför en tuff och edgy stil till ditt hem och när du kombinerar detta med gulddetaljer och naturnära material så blir det otroligt personligt men ändå coolt. Viktigt är även här att ha en balans mellan alla material men också en balans mellan nya och gamla. Reforma har en mix av både vintage och modern och att då addera ett ett rustikt skåp med vintage glasdörrar blir jättesnyggt i ditt vardagsrum.

Det lilla extra

Oroa dig inte för mycket för att det blir för mycket när du tex sätter ihop kuddar, konst och föremål. Vissa möbler och dekorationer kan se konstigt och udda ut på egen hand, men kommer att fungera perfekt i kombination. Lämna den stilen tillsammans en dag eller två, och justera sedan saker om du behöver - flyttar då en lampskärm eller kuddar till ett annat rum.

Sist men inte minst

Inredning ska som sagt vara kul och lekfullt, så hitta en stil som du känner dig bekväm med. Ta små steg och bygg därefter, vara för att du målar en vägg nu behöver inte det betyda att den kommer vara där för evigt. Flytta runt och flytta om! Alla olika stilar och mix med dessa hittar du hos oss på Reforma, så in och inspireras av allt nytt vi har fått in i vår shop.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden B4EtX7:
Kommentarer:
Fortsätt »